Den 21. juni vil der være premiere på Prinsen af Egypten på Det Kongelige Teater i København. Fredericia AVISEN er selvfølgelig med til premieren, men inden fortæller teaterchef Søren Møller om, hvad der er i vente.

“Det er en helt ny scenografi, det er en kæmpe scenografi som er lavet til Det Kongelige Teaters gamle scene. Det tager endnu mere udgangspunkt i det, vi er allerbedst til, nemlig alt det digitale”, siger Søren Møller

Giver det nogle nye muligheder på Det Kongelige Teater frem for at spille på Fredericia Teater. Jeg tænker på de fysiske rammer?

“Ja, det gør det, der er selvfølgelig bedre plads, der er også bedre plads rundt om produktionen, der gør, at vi kan lave nogle ting, der er mere spektakulære og som forestillingen godt kunne tåle. Jeg var glad for opsætningen i første omgang, men jeg synes stadigvæk ikke, det var 100 procent Fredericia Teater og alt det vi kan. Det bliver det i den her omgang”, lover Søren Møller

Prinsen af Egypten Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Skyldtes det de fysiske rammer, at det ikke blev de 100 procent?

“Ja og tid, men også det, at vi havde nogle ting i den koreografi, som var lavet, der gjorde, at det med at lave meget sådan konkrete billeder, som er det vi gør i vores forestillinger, det clashede simpelthen. Så vi har valgt at gå først et skridt tilbage og så få Lynne Formato til at lave en helt ny koreografi som matcher den scenografi, vi laver nu. Det er både noget helt nyt dans og helt ny visuelt design til forestillingen”, siger Søren.

Er det en motvationsfaktor at boltre det I kan ud i nogle nye rammer?

“Ja altså i virkeligheden, så har jeg det sådan, at vi skal altid levere på øverste hylde og når vi så laver en genopsætning, hvor vi har mulighed for lige at give den en tand mere, så gør vi selvfølgelig det. Det er dejligt at få den mulighed”, siger Søren

Prinsen af Egypten Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Hvad har det så krævet af ekstra arbejde med den ændrede opsætning?

“Det har selvfølgelig krævet en masse ekstra arbejde, men omvendt så tror jeg også, at det er det, der kommer til at give succesen i sidste ombæring, fordi det er nok også det løft, der skulle til for at sælge den i det omfang, der skal til i København i den omgang her”, siger Søren.

Hvis man har set Prinsen af Egypten i Fredericia, er der så noget at komme efter?

“Det vil man, det er en anden forestilling, fordi den ser helt anderledes ud. Jeg vil sige, at der er et godt før og efter billede. Hvis man har lyst til at se efterbilledet, så skal man altså en tur til København. Når jeg står og ser på den scene, som vi er ved at bygge op, så tænker jeg virkelig: wow! Det er på ingen måde spildt at have set den første gang, for jeg tror, at man har en endnu dybere forståelse, samt at man værdsætter forestillingen endnu mere. Det var en 4 – 5 stjernet oplevelse sidste gang, nu kan man så bare håbe, at den ligger fast på en 5 – 6 stjerner i stedet for. At man som publikum, der har set begge forestillinger, nyder det løft som forestillingen har fået og kan se det ekstra gear den har fået”, siger Søren.

Prinsen af Egypten Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Det er voldsomt kunstnerisk ambitiøst at prøve at løfte fra et snit fra 4 – 5 stjerner?

“Ja, men det tror jeg også er noget kendetegner teateret og som skal kendetegne Fredericia Teater. Man skal simpelthen kunne regne med os kunstnerisk set, vi går ikke på kompromis med det kunstneriske og kvaliteten. Det har vi ikke gjort i min tid som teaterchef og det kommer vi ikke til, det er også det, der gør, at vi kan samle og være det bedste hold, ja at de bedste folk har lyst til at være på Fredericia Teater”, siger Søren.

Hvad er status på Fredericia Teater lige nu, hvad går I og laver?

“Lige nu er det jo meget Prinsen af Egypten, da vi jo har premiere om lige godt en uge, så det er der den ligger. Men ellers så er vi jo i forberedelser til efterårets produktion og lige nu herhjemme bliver der lappet huller efter Urinetown. Vi har også fuld gang i akademiets showcase, der er gang i alle afdelinger”, afslutter Søren Møller inden, der snart er premiere og stjerneregn over vores lokale verdensteater igen.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?