Instruktør Michael Hansen har omskrevet 60’ernes kult-serie til et teaterstykke, der har premiere på Det Bruunske Pakhus d. 20. november 2020.

Tilbage i juni holdt Teater Malstrøm audition på årets jule- og familieforestilling Sonja fra Saxogade. Folk fra hele landet kom til audition og der er nu skabt et hold med 15 medvirkende, heraf mange nye ansigter, i en stor aldersskare med både børn og voksne, som skal genskabe de velkendte karakterer fra tv-serien.

Instruktør Michael Hansen fortæller;

»Når man har fået lov til at lave en sceneudgave af Sonja fra Saxogade, så ved man, at det er en klenodie man arbejder med. Der er en nostalgisk glæde omkring tv-serien, så det handler om at finde de rigtige typer til karaktererne. «

Tilbage til 60’ernes Vesterbro

I september mødtes det udvalgte hold for første gang til læseprøvemed et 200 sider langt manuskript og et stort arbejde foran. Allerede fra start blev der fokuseret på at finde det rigtige tidsbillede, forme karaktererne og finde 60’ernes Vesterbro-dialekt frem hos skuespillerne.

Instruktør Michael Hansen udtaler;

»Skuespillerne går hudløst ind i materialet. Der er en begejstring over manuskriptet og det tidsbillede, vi har skabt. Skuespillerne knokler derhjemme, så det kommer til at se legende let ud i prøvesalen. «

Det er ikke kun hos skuespillerne, der bliver arbejdet på at finde tilbage til stemningen fra 60’erne. Det gælder også scenografien og kostumerne. Michael Hansen supplerer:

»Med en så velkendt forestilling som Sonja fra Saxogade har publikum naturligvis en del nostalgiske forventninger, som jeg som instruktør prøver at efterleve,så vi rammer stemningen fra Saxogade. «

Velkendte karakterer med nye skuespillere

Når de velkendte karakterer som Sonja og hendes mor Norma, vinduespudseren Frede, Mutter Fit og alle de andre træder ind på de skrå brædder til november bliver det med følgende skuespillere på scenen; 

Frederikke Gejl Damgaard, 24, Vejen

Christina Jensen, 42, Børkop

Maria Louise Brandt Andersen, 28, Fredericia

Kristina Linneberg Storm, 40, Esbjerg

Henriette Petersen Dixon, 37, Fredericia

Bjarne Pedersen, 48, Fredericia

Erhan Ayhan Ustun, 36, Kolding

Mikkel Aarestrup, 27, Vejle

Jannie Bækmand Testern, 27, Fredericia

Ingrid Zimmermann Scholl, 12, Strib

Amalie Lauridsen, 16, Fredericia

Sofie Jeberg, 13, Skærbæk

Maia Møller Skovgaard, 11, Strib

Michael Hansen, 60, Fredericia

Linda Viuf, 65, Askov

Faktaboks:

Forestillingsperiode: Sonja fra Saxogade spiller i perioden fra 20. november – 13. december 2020

Forestillingen spiller fredage kl. 18:00, lørdage og søndag kl. 12:00 og 16:00

Corona-tiltag: For at sikre en god oplevelse for publikum og en tryg afvikling af forestillingen, er der indført flere nye tiltag. Publikum opfordres derfor til at komme i god tid til Det Bruunske Pakhus.

Skoleklasser: Der er mulighed for at skoleklasse med op til 28 elever og to lærere/forældre kan se forestillingen for 1.300 Kr. Kontakt michael@malstroem.dk for ledige datoer og booking.

Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia

Billetter købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer