MSocialdemokraterne i Regionen afholdt i dag Sommerstævne i Tøjhuset. Koncertsalen var fuld af siddende politikere og politisk interessede fra nær og fjern. Der blev sunget, debatteret og hygget.

Efter en velkomst fra byens Borgmester Jacob Bjerregaard blev der åbnet for programmet, hvor hoveddebatten omhandlede udlændigepolitikken.

På programmet var blandt andet en debat på scenen mellem Europaparlamentarikeren Christel Schaldemose og Folketingsmedlemmet Mattias Tesfaye. De skulle debattere oplægget “Retfærdig og realistisk”.

I salen var det Helle Thorning Schmidts tidligere spindoktor og i dag kommentator, Noa Readington, der styrede debatten.

De to politikere havde velsmurte stemmebånd og fortalte om problematikkerne, der lå bag oplægget. Fra salen blev stillet spørgsmål undervejs, men politikerne var i venligt lag, så det blev ikke en hård og kritisk debat. Noa Readington forsøgte nogle gange, men som altid var svarene lange på spørgsmålene. Og man skulle spidse øre for at forstå pointerne. Grundlæggende har danskerne været uenige og delt på udlændigespørgsmålet gennem mange år.

Retorik og løsninger, den politiske dagsorden, realisme og idealisme. Grundkonklusionen blev at blande “de fremmede” med den danske befolkning og ikke ende med ghettoer. Det var nogle af reflektionerne fra debatten.

Kl.12.00 var der hjemmelavede burgere på grillen og hoppeborg i gården, så der var rig mulighed for både mad og motion.

De fremmødte talte videre undervejs og man kunne høre, at der var enighed i mange af dagens pointer, men ikke nødvendigvis løsninger, der kunne bruges i hele landet. En hverdag i Albertslund er ikke en hverdag i Assens. Men Tesfaye fortalte efter mødet til Fredericia AVISEN, at mindre byer kunne undgå de fejl, de store har gjort ved at lære af det.

Socialdemokraterne var imidlertid meget tilfredse med dagens arrangement og debat, og flere nævnte over for Fredericia AVISEN, at debatten havde været og særligt Tesfaye var konkret og forståelig i sin fremlæggelse.

Og efter maden var der indlæg de dygtige musicalelever fra Musicalakademiet i Fredericia.