Nørretorv skal igen i år have sin sandstrand og pallemøbler, så børn og glade sjæle kan lege og hænge ud i et strandmiljø midt i Vejle by. Pladsen indvies 29. maj kl.11.00, hvor alle kommunens børn er inviteret. Fra denne dag og resten af sommeren er Nørretorv forvandlet til leg og ophold for alle. Dermed er pladsen også klar til brug om aftenen d. 29. maj, hvor Vejle by holder Open By Night.

Formand for Teknisk Udvalg Peder Hummelmose fortæller: ”Med sidste års gode sommer blev Nørretorvs ’sand og vand’ et rigtigt trækplaster, især for mindre børn og deres forældre. Det håber vi også på vil ske i år. Men pladsen skulle gerne tiltrække alle aldersgrupper, så vi møblerer torvet lidt anderledes, og der kommer græs på to af granitstenene. Vi regner også med, at der bliver afholdt en del arrangementer og events på Nørretorv i sommerens løb. Så hold øje med annonceringen eller kig bare forbi og se, hvad der sker på stedet. Du bliver helt sikkert glædeligt overrasket.”

En forudsætning for succesen er det gode samarbejde mellem City Vejle og Vejle Kommune, og det gode samarbejde omkring en genskabelse af området vækker begejstring.

Formand for City Vejle Michael Panayotis siger: ”Et godt samarbejde er forudsætning for succes. Sammen med Vejle Kommune ønsker vi at skabe fantastiske oplevelser for alle i byen. Eksempelvis skaber vores fælles projekt om udvikling af den nordlige gågade stor værdi for både kunder og butikker. Stranden på Nørretorv er også med til at øge byens samlede attraktionsværdi. Den giver kunderne mulighed for at bruge byen på en spændende og anderledes måde, og bidrager til det gode liv i midtbyen.”

 

Siden sidste sommer er restaurant Bones flyttet til Nørretorv med udeservering. På lørdage er der også torvehandlere, så Nørretorv er blevet et sjovere sted i byen. Samtidig er der kommet gang i flere forretninger og caféer både i Vejle Midtpunkt og i Vestergade.

 

Området omkring Nørretorv må gerne have et særligt image

Vejle Kommune samarbejder med City Vejle og de forretningsdrivende omkring Nørretorv, Nørregade, Vejle Midtpunkt og Vestergade for at give denne ende af handelsbyen et særligt image, hvor der også findes små og selvstændige butikker, der giver kunderne og byens besøgende mange forskellige oplevelser. Byen skal være tiltrækkende for kommunens borgere og turister – også uden for butikkernes åbningstider. Der bor mange børnefamilier i Vejle, som kommer ind til byen for at handle og gå tur. Yderligere er der mange turister med børn i sommerperioden, som også skal have en god oplevelse i byen.

 

Peder Hummelmose fortsætter: ”Vejle Kommune arbejder løbende på at gøre byens rum endnu sjovere og endnu mere tiltrækkende. Det er en del af vores Midtbystrategi. De forskellige byrum har hver deres muligheder og hver deres charme. Nogle steder skal være til rekreation, hvil og pauser, andre steder til leg, sjov og ophold. Derfor får Nørretorv igen i år sand, græs og pallemøbler og masser af vand. Så nu bliver vi klar til en sommer med forhåbentlig masser af sol, ”slutter Peder Hummelmose.