Ligesom 6. Juli festlighederne vokser sig stærkere og bredere med en Lars Lilholt koncert i Kastellet, så kommer der også en ny gren på Sommerrock. Der kommer i år fokus på udsathed krydret med et stærkt program på scenen på Axeltorv.

Det er ikke en del af det officielle program og det glæder mig som kulturredaktør, at de klassiske ting, vi kender fra Fredericia som Sommerrock og 6.Juli vokser på flere parametre. Det er som om, at Fredericia i højere grad ser muligheder fremfor begrænsninger.

Den lokale behandler og musiker Jens Ø, med det mere borgerlige navn, Jens Østergaard skal både stå på scenen og er med i styregruppen. Ham sætter vi stævne og hører lidt om tankerne bag Sommerrock med Kant.

Stærkt program dagen lang på Axeltorv

“Vi er flere aktører i at stable Sommerrock med Kant på benene,” siger Jens Østergaard og fortsætter, “det er Axeltorv-Lauget, Strategi for Udsathed i Fredericia, Bobby som mange kender for sin indsats mod udsatte og så jeg.

Det startede for Jens’ vedkommende med en samtale med Slagter Gregersen en gang, hvor der var Danmarksindsamling. “Vi snakkede om, at vi også skulle tage os af vores egne, vi måtte gøre noget”, siger Jens.

Decco band er et af de store navne på Axeltorv, der sagtens kunne fylde Rådhuspladsen

Efter et oplæg fra Louise Gade Ellegaard stod det klart, at det der skulle laves var, Sommerrock med Kant. “Det gjorde et stort indtryk, at udsathed ikke kun var manden på bænken, eller ham der sælger Hus Forbi, det kan ske for os alle. Det kan være pigen på gymnasiet, der får stress, en der løber ud af kontanthjælp eller ikke har haft fagforening. Det kan helt basalt være dig eller mig”,siger Jens.

“Selve festen på Axletorv er ikke nødhjælp, vi skal prøve at mødes og kigge på hinanden alle sammen. Det er dig og mig, dem der ikke har nogle penge og fordi de er røget ved siden af alle samfundets kasser, det pakker vi ind i en fest”, siger Jens.

Det viser sig også, at der bliver godt bakket op at erhvervslivet i Fredericia, blandt andet Hårværk stiller to frisører til rådighed som klipper udsatte gratis, Føtex har doneret morgenmad til de første 200 personer og sidst men ikke mindst har den lokale lydmand, Jesper Brock stillet en scene til rådighed.

Den populære DJ Alexander Brown er klar til fest på Axeltorv.

Samarbejdet omkring Sommerrock med Kant er også mundet ud i en fond som hedder Axeltorv-Laugets fond for udsathed. Hvis man er udsat kan man søge fonden ved henvendelse til Ricky Johnsen.

“Vi skal ikke bare slå en prut på sådan en dag, derfor lavede vi fonden. Nu har vi skabt en ramme om noget, vi kan blive ved med. Vi skal det her, der er et behov og det bliver større og større”, siger Jens.

Det er vigtigt for Jens at understrege, at det kunne være alle, der kan ende i en situation, hvor man bliver udsat.

“Fredericia Shopping, de laver et fedt program med Sommerrock, det vil vi gerne være en del af på Axeltorv”, afslutter Jens.

Jens Ø er også at finde på scenen, den lokale crooner er klar.

Det er også muligt at donere penge til fonden på dagen, støt op om de udsatte på en festlig måde til Sommerrock med Kant.

http://www.momenti.dk/
Annonce