Red Barnet Fredericias sommerlejr ved Børnenes Vel er blevet ramt af corona. En frivillig tog hjem efter mistanke om corona i familien og blev søndag testet positiv. Men der er helt styr på situationen, fortæller Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og formand for Red Barnet Fredericia, Joachim Grundtvig.

Flere har kontaktet Fredericia AVISEN efter der har været rygter om et coronaudbrud på en fredericiansk sommerlejr. Det bekræfter kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe overfor Fredericia AVISEN, men fortæller samtidig at der er helt styr på situationen.

“En frivillig på lejren tog i weekenden hjem på grund af mistanke om corona i familien. Sidenhen er vedkommende blevet testet positiv, hvilket har gjort at vi har iværksat en procedure på sommerlejren. I et tæt samarbejde med Red Barnet og Styrelsen for patientsikkerhed har vi lagt en plan. Alle børnene skal testes to gange, for at være sikre på resultaterne. De første tests er lavet i går og inden børnene kommer hjem i morgen er der svar på disse tests. Derefter skal alle børnene testes igen, for en sikkerheds skyld”, fortæller Annemarie Zacho-Broe.

“Vi har fuldstændig ro på situationen. Lejren er blevet forlænget i to dage. Børnene skulle have været hjemme allerede i går, men med den her situation har vi sammen med Red Barnet valgt at forlænge lejren. Det har været rigtig fornuftigt, at vi har kunnet gøre det på denne måde. Samtidig er det hele sket på en måde, så forældrene er trygge ved situationen”, slår Kommunaldirektøren fast.

Formand for Red Barnet i Fredericia, Joachim Grundtvig, er ked af situationen – men samtidig er han helt tryg ved den håndtering der er sket fra Fredericia Kommune, myndighederne og Red Barnets side.

“Alle forældrene har været indkaldt til en møde med det samme. For at være på den helt sikre side kontakter man selvfølgelig Fredericia Kommune. Det har været et super samarbejde. Fakta er, at der er en frivillig der er testet positiv. Alle andre er ikke testet positiv. Der er allerede kommet svar på de første prøver. Der er ikke tale om en situation, men selvfølgelig går vi med livrem og seler. Det er et lille lukket samfund derude, og vil være det til alle er testet negativ”, forklarer Grundtvig.

“Det vi gør med det samme når denne melding kommer, så er det at få fat i sundhedsyndighederne og kommunen fordi det er børn. Og så selvfølgelig Red barnets hovedkontor, der har en taskforce til det. Så følger det ellers den plan der var på forhånd, til hvis nu det skulle ske. Jeg ved at de første test af de frivillige er kommet retur, så myndighederne har der sat speed på. De er alle sammen negative. Så har vi endnu et møde senere i dag. Indtil videre skal vi være der til lørdag, for der kan man også tage test nummer to. Det er bare for at gå med livrem og seler”, slår den lokale formand for Red Barnet fast.

“Der er en plan for hvilke forholdsregler for hvad vi skulle gøre – og hvis uheldet skulle være ude, så er der en plan for det. Det er der brugt meget tid på. Man er nødt til at tænke worst-case scenario. Men alle er ved godt mod. Når der er professionelle folk og Fredericia Kommunes super ageren gør det meget trygt”, lyder det afslutningsvist fra Joachim Grundtvig, formand for Red Barnet i Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer