Sommeren står for døren, og det plejer at betyde Sommerrock, men grundet Covid-19 blev rocken aflyst. Til gengæld er der stablet et stærkt sommerprogram på benene begyndende med Open By Night på fredag, hvor byen igen er klar til at give Fredericia og omegn store oplevelser på farten.

En af dem, der har været med til at lave sommerprogrammet er Lene Bach fra Business Fredericia. Humøret er højt, da hun fortællere til Fredericia AVISEN, at både det kreative Fredericia og Fredericia Shoppings medlemmer er klar til at levere et overflødighedshorn af oplevelser.

“Vores kunsteriske program foregår i gang og inspirerer undervejs, så vi ikke samler for mange mennesker et sted. Derfor har vi ikke de klassiske koncerter, men eksempelvis kommer Heartbeat , der er et stomp-band. De går rundt og spiller,” siger Lene Bach.

Fredericia kommer til at summe af liv i sommeren. Det starter for alvor på fredag med Open By Night. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

En af de folk, som man i Business Fredericia og Fredericia Shopping har allieret sig med er også den lokale kunster, Bonnie Lykke, der har lavet særlige figurer til #SommeriFredericia. Blandet andet har hun lavet figuren Jens Landsoldat.

“Hver tirsdag, fredag og lørdag er hun igang med sine flotte kreationer. På fredag kan man også opleve Jens Landsoldat. I og med, at man har figuren på, så kan den ikke lave smitte, selvom man kommer og vil have en selfie eller en krammer,” siger Lene Bach og kommer ind på den helt store satsning:

“Den store satsning er med 123fest, som vi har udviklet 6. Julidysten med. Man skal blandt andet igennem seks poster, og kæmpe mod krigere i gågaderne, gætte historiske ledetråde og så videre. For hver ledetråd man gætter er næste post nemmere. I forbindelse med dysten har vi allieret os med Karsten fra Museerne i Fredericia (Karsten Merrald Sørensen, Chef for Museerne i Fredericia red.), som er kommet med den historiske del af dysten. Det er noget, hvor det er godt at have far og mor med, så der er læring til alle aldre. Når man er færdig med dysten kan man smide sit svar retur, hvor man startede, og så deltager man i konkurrencen om gavekort til Fredericia Shopping,” siger Lene Bach og kommer ind på, hvordan det opstod med 6. Julidysten:

“Det kom sig af, at vi havde booket 123fest til at komme med pirater, men det bliver ikke det traditionelle program. Så talte vi om, hvad vi ellers kunne finde. Pludselig tog det ene ord det andet, og så skabte vi 6. Julidysten med Museerne i Fredericia.”

Hele sommerprogrammet i Fredericia er lavet efter gældende Covid-19-regler, og der er også indkøbt ekstra hold afstand klistermærker og der vil løbende blive sprittet af ved de forskellige aktiviteter.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer