Danskerne vil holde ferie hjemme og købte i påsken – trods corona-krisen – så mange sommerhuse, at antallet af sommerhuse til salg er det laveste i ti år. Alligevel vil sommerhuspriserne sandsynligvis falde lidt.

Grænserne er stadig lukkede, og ferien på Rhodos eller Mallorca hænger i en tynd tråd, så danskerne vil holde ferie i Danmark – og gerne i eget sommerhus.

– Danskerne købte i påsken – trods corona-krisen – mange sommerhuse, så ejendomsmæglernes lager af sommerhuse er det laveste i ti år. Det giver os håb om, at sommerhuse for en sjælden gangs skyld klarer en krise bedre end boligmarkedet i det hele taget, fortæller makronanalytiker i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel.

Antallet af solgte sommerhuse var i påsken det højeste i flere år og fulgte trenden med flere sommerhussalg de senere år.

– Usikkerheden om udlandsrejser har formentlig fået flere danskere til at overveje, om opsparingen skal sættes i et sommerhus, som kan give luftforandring i en tid, hvor hjemmearbejde er hverdag for mange. Det kan være forklaringerne på, at mange danskere købte sommerhus i påsken, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

“Vi mærker også her i afdelingen en stigende interesse for sommerhuse. Personligt synes jeg, at et sommerhus kan være et glimrende alternativ til at holde ferie Sydpå,” siger Sydbanks fredericianske filialdirektør Lars Jensen og fortsætter:

“I modsætning til tidligere har bevæggrunden for at købe sommerhus også flyttet sig. I mange år har den primære årsag til køb af sommerhus, været et alternativ til andre investeringer, og med et ønske om afkast fra udlejning. Nu virker det som om, at drømmen om en nærværende ferie med familien spiller en større rolle. Danmark har meget at byde på, og jeg husker selv tydeligt min barndom og somrene på Hvidbjerg, hvor samværet med familien var i højsædet. Så jeg forstår rigtig godt den øgede interesse i disse tider.”

Sommerhuspriser kan klare sig bedst

Corona-krisen bremser ellers den globale og danske økonomi, og usikkerhed vil præge det danske boligmarked negativt det kommende år.

– Vi forventer, at boligpriserne generelt vil falde fem procent i år, så husejere i gennemsnit mister 100.000 kroner af deres friværdi. En sådan afmatning rammer også sommerhusene, men flere forhold tyder på, at sommerhuse klarer sig bedre end boligmarkedet generelt, siger Mathias Dollerup Sproegel.

Normalt sættes mange sommerhuse til salg i foråret, men krisen vil sandsynligvis få mange boligejere til at udskyde salg og selv holde ferie i deres sommerhuse i år.

– Det faldende udbud af sommerhuse er en af grundene til, at vi forventer, at prisfaldene bliver mindre end på boligmarkedet generelt det kommende år. Vi forventer et fald på 2,5 procent i sommerhuspriserne sammenlignet med 5 procent for det generelle boligmarked, så krisen bliver næppe så hård ved sommerhuse som helårsboliger, siger Mathias Dollerup Sproegel.

Læs mere om køb af sommerhuse: https://www.sydbank.dk/privat/artikler/artikel/Droem-om-sommerhus

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer