18. juli og 8. august fra kl. 17 til 19 er der mulighed for at komme tæt på en stærk personlighed med en gribende historie. Kaffebaren Stationen i Jernbanegade i Middelfart lægger hus til to sommer- foredrag med forfatter Thomas Kvist Christiansen, der har udgivet en ny bog om den i dag 95-årige Auschwitz-overlever Arlette Andersen.

I mere end 25 år brugte den i dag 95-årige Arlette Andersen mange timer på at rejse rundt i landet og fortælle om at overleve et års fangenskab i Auschwitz – nazisternes værste udryddelseslejr under Anden Verdenskrig. Efter 426 foredrag stoppede hun sin lange og populære foredragsrejse, og siden har forfatter og journalist Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at dokumentere og formidle Arlette Andersens historie.

Siden 2014 har Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at producere filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” og efterfølgende skrive og udgive bogen om fransk fødte jødiske kvinde Arlette Andersens liv, ”Vi er her for at dø”. Det er en bog om en stærk og unik kvinde, der overlevede det værst tænkelige, og som med sine mange foredrag siden 1990 har sat et utal af vigtige aftryk ikke bare i Danmark men også i Frankrig.

To gange er Arlette Andersen blevet dekoreret med det franske ridderkors og er ligeledes blevet udnævnt til æresmedlem af det universitet i Clermont Ferrand i Frankrig, som hun blev arresteret på i 1943 – alt sammen som dyb anerkendelse for sin indsats med at fortælle sin historie om at snyde døden i Auschwitz.

I seks år har Thomas Kvist Christiansen beskæftiget sig med Arlette Andersens historie, og ved foredraget på Stationen vil han blandt andet fortælle om, hvordan det overhovedet var muligt for den 20-årige Arlette at overleve fangenskabet i en dødslejr, om betydningen af hendes omfattende brevskrivning med sine forældre og ikke mindst hvad det har betydet, at hun valgte at bruge mere end 25 år af sit liv på at fortælle sin historie til primært unge mennesker.

Ved arrangementet på Stationen vil det være muligt at købe bogen om Arlette Andersen, ”Vi er her for at dø”, for 300 kr. Der vil være en entre på 50 kr., som blandt andet dækker en kop kaffe. Der er et begrænset antal pladser og sidste frist for tilmelding er dagen før arrangementet – henholdsvis den 17. juli og 7. august. Tilmelding og betaling foregår ved kaffebaren Stationen i Middelfart.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d