I forbindelse med, at skoleåret 2020/21 er skudt igang, er Fredericia Eliteidræt også startet op igen. Vi har besøgt dem til et af de første træningspas, hvor der ikke kun er nye elever, men også en ny træner.

Hver tirsdag og torsdag morgen er der morgentræning. Det sker, da Fredericia Kommune har et samarbejde med Team Danmark om at være eliteidrætskommune. 

Team Danmarks Elitekommuner udvikler og understøtter lokale talentmiljøer, så unge talenter kan trives og udvikle sig til at kunne begå sig sportsligt på højeste internationale niveau. 

Svømmerne har fået ny træner i form af Morten Nørgaard. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Elitekommunerne arbejder tæt sammen med idrætsskoler, lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelsesinstitutioner for at give talenter mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse.

Op til dette skoleår er der kommet ny svømmetræner. Morten Nørgaard er blevet ansat som både ny cheftræner i DeltaSwim og som morgentræner i forbindelse med Fredericia Eliteidræt.

“Det er ikke helt nyt for mig. Jeg har trænet forskellige hold siden 2012, så jeg kender DeltaSwim og det er derfor hverken helt nyt for mig eller svømmerne,” siger Morten til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Jeg skal vænne mig mere til det end svømmerne. Der er ting som, hvordan man skal agere, når der er 30 på holdet, og der er stor niveau forskel.”

Triatleten Andreas Schilling, der allerede har kvalificeret sig til OL 2021, er i vandet sammen med skoleeleverne, og det mener Morten er med til at give noget ekstra.

“Når man først er i vandet, så tænker man ikke så meget over det, men i forhold til at have rollemodeller er det godt. Når man ser en, der kommer fra Fredericia, og har kvalificeret sig til OL og er nået langt med karrieren, giver det blod på tanden,” forklarer Morten.

Henriette Niess står for håndboldtræningen sammen med Karsten Bording. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Håndboldtrænerne er fortsat de samme. Under kyndig vejledning af Henriette Niess og Karsten Bording trænes børnene.

“Det er dejligt at være tilbage igen. Der er en masse energi og glæde, men vi skal passe  på ikke at køre dem for hårdt i starten,” siger Bording.

Hvad er det eliteidræt kan, i forhold til den daglige træning?

“Der er stor seriøsitet og man kan fordybe sig mere i tingene. Det kan man godt savne lidt i dagligdagen. Her er der mere tid til snak og træning af indviduelle færdigheder. I klubben er det mere holdet, der er fokus på,” siger Karsten Bording.

Styrketræning er også en del af morgentræningen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Fredericia Eliteidræts nye elever er lige startet i 7. klasse. Vi har talt med Isabel Petersen (springymniast), Julie Rasmussen (fodbold) og Søren Østermark (triatlet), der alle er nye i Fredericia Eliteidræt-regi. 

“Det er spændende. Vi får trænet endnu mere og det er godt,” siger Isabel og bliver suppleret af Julie:

“Vi kommer til at lære endnu mere med at være med her,” siger Julie.

Søren har i den første tid stiftet bekendtskab med Andreas Schilling, som er med i svømmetræningen.

“Det er rigtig fedt. Ham ser jeg op til,” konstaterer Søren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer