Hos Me Mori i Prinsessegade forsøger Therese at hjælpe kunderne med alle tænkelige ønsker – og denne sommer bød på et helt særligt ønske, et ønske der i virkeligheden gemmer på en sød overtroisk historie.

Her for nyligt var der en kunde, der ikke bare skulle have lavet en speciel ring, men faktisk have hjælp til at lave en ring. Kan du ikke fortæller lidt om det?

“Jo, hun ville jo rigtig gerne selv lave den. Primært fordi, der er en overtro der siger, at en guldsmed ikke må lave sin egen vielsesring, fordi det bringer uheld. Min kunde her, hendes kone er guldsmed, så hun havde trumfet igennem, at hun ville have lavet vielsesringen til dem, de skulle have nye ringe”, fortæller Therese og fortsætter:

“Hun ville jo heller ikke aflevere noget hobby-sjusk, som hun selv lige havde bikset sammen derhjemme, så hun ville gerne have, at jeg kiggede hende over skulderen, så vi fik tjekket at kvaliteten var i orden, og at vi fik gjort det ordentligt. Hun lavede den sådan set selv, jeg var her bare og guidede hende. Det var næsten som sådan en kursusdag.”

Var det ikke lidt angstprovokerende, at have andre siddende ved dit bord og arbejde med dine redskaber?

“Ja! Det er jo mit værktøj, det kræver lige lidt at give det fra sig og lige få styr på at det blev behandlet og brugt ordentligt. Og jeg var her jo hele tiden”, siger Therese.

Hvor mange timer tager det at lave sådan en ring?

“Vi startede klokken 10 og var færdige klokken 17, og der var halvdelen lavet hjemmefra, mere eller mindre”, forklarer hun.

Hvilke ting er svære, når man ikke sidder med det til dagligt?

“Generelt er det svært hvordan det opfører sig, og vide hvor mange tæsk man kan give det. Hvad er skrøbeligt, hvad er ikke skrøbeligt? Hvilket værktøj skal bruges til, hvor meget skal der til? Nu skulle der sidde noget rav i, og det er virkelig nemt at ødelægge. Så det var med at kigge hende over skulderen når hun sad med det. Hele den der proces fra at sidde med en rå guldstøbning til at få den til at ligne en ring. Det tager alligevel tid”, siger Therese.

Men det lykkedes?

“Det lykkedes! Den blev rigtig fin. Alt gik vel, og fruen selv har ikke haft fingrene på den. Så på den måde burde vi være safe. Det der med at man taber den på polermaskinen, det skete heller ikke. Så der er ingen uheld i den”, lyder det.

Er der åbnet her hele sommeren?

“Ja, der er ingen sommerferie”, siger Therese med et grin.

Du elsker jo folk derude, som kunne tænke sig at få en unikum ring, så kan du godt lide at lave specielle ringe. Kan du ikke lige fortæller lidt om, hvor lille skal en idé være for at man kan lave en ring?

“Igår kom der en ind, som ville transformere sin vielsesring, men samtidig ville hun gerne beholde den som den var. Hun havde ingen ide om, hvad vi skulle gøre ved den. Så starter vi jo bare, vi kigger billeder og idéer, og så tegner vi lidt, og så tager den en halvtime til en time, og så er vi fremme ved noget kunden er tilfreds med, og som føles rigtigt”, slutter hun.

https://www.ibc.dk/eud-business/