Kalenderen viser august, og det betyder for mange at sommerferien lakker mod enden. Det betyder også, at Fredericia Byråd snart skal samles igen. Her forsøger vi at komme med et bud på efterårets temaer i byrådet.

Sommerferien har været lang, i hvert fald hvis man elsker politik som jeg gør. Der har ikke været meget gang i den politiske scene, hvor politikerne har været på en velfortjent sommerferie. Men nu begynder det heldigvis snart igen – og snart kan vi nok få lov til at tale om lokalpolitik også.

2019 har været et politikens år indtil videre, der har været talt politik helt ind til sommerferiens start – og det er kun godt, for kun ved at tale om politik kan der blive skabt forandring, eller fastholdelse af eksisterende kurs, hvis det er den vej man er til.

Men nu er begge valg overstået. Europaparlamentet er sat, og det samme er både Folketinget og Regeringen, sidstnævnte for nu i hvert fald, mon ikke der kommer en rokade eller to?

Men lad os kigge lidt mere lokalt – der sker meget i Fredericia, og det kommer der forhåbentlig også til at gøre i fremtiden. Efterår er ofte lig med Budgetforhandlinger, og dette efterår er ingen undtagelse.

Normalt ville det indledende arbejde allerede være gået i gang, men der har været megen debat til Folketingsvalget omkring kommunernes budgetter, så det har været svært at indlede det arbejde.

Men når sommerferien er endegyldigt slut, så begynder arbejdet med at udforme budgettet for næste år, et budget hvor det står klart, at der skal prioriteres meget, hvis altså de gældende økonomiske retningslinjer for kommunalt forbrug fortsat er en del af Regeringens politik.

Budgetforhandlingerne kan byde på mange ting. De sidste mange år er budgettet blevet lavet med et bredt flertal, men faktum er også, at Borgmester Jacob Bjerregaard ikke behøver at give ved dørene, for han har et flertal. Men lur mig, om ikke han holder på en bred aftale, hvor både Venstre, Dansk Folkeparti og Løsgænger Karsten Byrgesen er med.

Men udover budget, kommer der helt sikkert til at være andre ting på dagsordenen også. By- og Planudvalget har travlt, og der kommer en række sager på programmet igen.

En temperaturmåling af folkeskolen er også på programmet. Snart er arbejdet med den slut, og resultaterne er klar til offentliggørelse. Med det følger formentlig også et større politisk efterarbejde, hvor temperaturmålingen skal gennemgås, bearbejdes og tolkes på.

Forhåbentlig kommer vi også til at tale meget om nye uddannelser og virksomheder, der finder vejen til Fredericia. Pernelle Jensen og Uddannelsesudvalget arbejdet hårdt – også med en fælles aftale med erhvervsskolerne, hvor en samarbejdsaftale er kommet på plads.

Der kommer til at ske meget – og formentlig meget mere end jeg har forudset her. Men jeg glæder mig til mere politik!

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia