Selvom solen var udeblevet mandag morgen, så var det ikke noget problem for Ole ‘MIAMI’ Mortensen at udpege sommerens helt store hits i forretningen. Der er både gamle kendinge og helt nye ting med i Fredericianernes kuffert på sommerferien.

Selv er Ole ‘MIAMI’ oftest klædt i et pænt sæt tøj, hvor der ikke er mange farver der stikker ud, men når han skal fortælle om sommerens helt store hits, ja så finder han blomstrede skjorter og hatte frem.

“Der er flere ting der er et stort hit her i sommeren. En af dem er den her nye type shorts, en lidt pænere shorts, der er meget behagelig at have på. Den minder lidt om en klassisk pæn jakkesætsbuks, og det er noget af det folk efterspørger”, fortæller Ole.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Der er også et par jog-denim, der minder utroligt meget om de klassiske denim-shorts i udseendet, men i materialet er det ligesom at have et par joggingbukser på”, siger Ole og hiver et par shorts ned, og det er måske de blødeste shorts jeg i mit liv har mærket.

Er der en trend i at have lidt mere komfort i tøjet?

“Det er der helt sikkert. Altså det er ikke løst som i gamle dage, men det er heller ikke helt som den tætsiddende bølge, der var på et tidspunkt. Det er stadig tætsiddende, men der er puttet mere stræk i, så det bliver meget mere komfortabelt at have på. Så ja, komforten er i højsædet når folk kommer og køber bukser eller shorts”, forklarer Ole.

Et andet hit er skjorter, men ikke hvilke som helst skjorter.

“De kortærmede skjorter har vundet indpas igen, efter en lang pause. Det er et kæmpe hit, og det er ikke bare de klassiske, men derimod er de fyldt med farver og blomster. Og er de ikke det, så er det de oldschool hørskjorter, der er et hit. Det er ligefør, at det er det klart største hit her i sommeren”, siger han.

“Men vi kan også lige kigge på noget lidt overraskende, der er blevet et hit. Det er de her hatte, der bliver solgt mange af”, siger Ole og peger over mod et bord med stråhatte, der minder meget om den som Fredericia AVISENs Chefredaktør ofte er set med.

“Og så er der selvfølgelig Birkenstock-sandalerne, der sælger vi mindst et par om dagen. Det er et evigt hit, og har været det i flere år nu. Vi har flere forskellige modeller hernede, så folk kan få de helt rigtige med hjem i sommervarmen”, slutter Ole ‘MIAMI’ Mortensen.

https://www.ibc.dk/eud-business/