Forside Fredericia Solstrålen blev fejret med pandekager: I gør Fredericia stolte

Solstrålen blev fejret med pandekager: I gør Fredericia stolte

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Værestedet Solstrålen blev onsdag eftermiddag fejret i forbindelse med deres deltagelse i Social Inclusion Games i Holland, hvor de kom hjem med mange medaljer. Der var rådhuspandekager og taler ved Social- og Beskæftigelsesudvalgsformand, Peder Tind (V) og medlem af Sundhedsudvalget, Anette Hyre (S).

På Meldahls Rådhus blev Solstrålen hyldet i forbindelseSocial Inclusion Games, der blev afholdt i Holland i sommer, hvor Solstrålen var med til at repræsentere Danmark og hev medaljer med hjem.

Peder Tind huskede blandt andet tilbage på, at han selv har spillet fodbold mod Solstrålen.  Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det var dog ikke kun medaljerne fra SEG, som de blev hyldet for. Tine og Hyre benyttede også lejligheden til at anerkende Solstrålens daglige arbejde.

“Tillykke med jeres flotte præstationer. Det er virkelig derfor I er her. Også tak til Solstrålen og landsforeningen af værsteder for arbejdet, som bliver gjort hver eneste dag. Det er Fredericia Kommune taknemmelige for og stolte af. Så lang tid jeg kan huske, har Solstrålen altid været her. Jeg har den dybeste respekt for det I gør, og siden 1994 har det været et andet hjem for mange af vores borgere i Fredericia,” sagde Peder Tind og fortsatte:

“I et helhedsorienteret værested, og der er plads til rummelighed. Det er flot, og bliv endelig ved med det. I 2000 stiftede I Solstrålens idrætsklub, og jeg har selv spillet mod jer i fodbold. Resultaterne kan jeg ikke huske. Det er fatastisk med de gode oplevelser, vi har haft sammen. I virkeligheden har sporten stor betydning for jer, både i forhold til Solstrålen, men også landsforeningen for væresteder. Det er vigtigt område. Sporten er også mere end bare sport. Det er en platform, og et sted, hvor man kan netværke. Jeg ved, at I kommer rundt omkring i Danmark og dyster mod andre byer. Sporten bringer jer sammen, samt giver fællesskab og selvtillid. Det er skulderklap, når man får en pokal med hjem. I dag er vi her for at fejre jeres præstation i Holland, men vi fejrer ikke kun jeres deltagelse, men også, at I vandt en stor samling af medaljer med hjem til Danmark. En ting er dog at vinde disse medaljer, men en anden ting er at vinde kampen over noget mere vigtigt. Det fortjener stor ros og hæder. I gør Fredericia stolte,” lød ordene fra Peder Tind.

Anette Hyre holdt tale, hvor hun lagde vægt på Solstrålens værdier som værested. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hyre: Der er noget at fejre

Efter Peder Tinds tale tog Anette Hyre ordet, og sagde følgende:

“Jeg synes, at der er noget at fejre, ikke bare at I har været med og vundet, men også, at I har vundet en anden kamp, en meget svære kamp mod stoffer og alkohol. Den kamp har I vundet med utrolig stor viljestyrke og sammenhold. Det er en kamp, som I skal kæmpe og vinde resten af jeres liv. I mine øjne får det skinnet fra medaljerne til at blegne, det er stærkt gået. Det er også e stærk historie om, Stolestrålen er med til at være et fast holdepunkt. I kan næste år fejre 25 års jubilæum. Jeg glæder mig meget til at høre mere om jeres tur, og til en hyggelig stund her.å Meldahls Rådhus i rigtig godt selskab. Stort tillykke til jer alle, der har deltaget og vundet i Holland. Og stor tak til alle på Solstrålen for jeres store arbejde,” sagde Anette Hyre.

Efter talerne var det tid til de obligatoriske rådhuspandekager, samt en omgang kaffe og tid til at høre fortællinger fra Social Exclution Games. Efter en halv times snak på kryds og tværs, og et fællesfoto med Peder Tind og Anette Hyre begyndte folk at forlade Meldahls Rådhus, efter en hyggelig stund, hvor Solstrålen blev hædret både for præstationerne vedSocial Inclusion Games, men også for deres virke i dagligdagen.

https://www.facebook.cacom/events/2147186595600395/