Årets version af Solstrålelegene løb af stablen lørdag i Bøgeskov. Der var fuld gang i flere sportskonkurrencer, og daglig leder af Solstrålen, Torben Hansen, fortæller, at deltagerne kommer fra nær og fjern.

Solen stod højt over Bøgeskov, og temperaturen var allerede lidt over ti kørt helt i vejret. Sveden dryppede fra panderne på de hårdtarbejdende fodboldspillere, i mens der hos de flittige petanque-spillere var mere ro på.

Daglig leder af Solstrålen, og kasserer for Solstrålens Idrætsklub, Torben Hansen, viste rundt på pladsen, og kunne fortælle at det her er sidste gang inden det store 20-års jubilæum næste år. Normalt foregår Solstrålelegene i Hannerup, men logistiske udfordringer flyttede dem til Bøgeskov – et sted Torben Hansen sagtens kan se legene fortsætter.

Den nittende version af legene byder på en fodboldturnering, en petanqueturnering samt løbende konkurrencer i bueskydning, stigegolf og tovtrækning.

“Der er flere konkurrencer, og alle deltagerne har kun positive tilbagemeldinger når vi taler med dem. Så det må siges at være vellykket. Vi er et sted mellem 100 og 120 deltagere, så selvom vi kunne være flere herude, så er vi meget glade for den lille stigning der har været i forhold til sidste år”, fortæller Torben Hansen.

Deltagerne til de forskellige hold kommer fra nær og fjern, det var tydeligt at se på parkeringspladsen, hvor minibusser med logoer fra forskellige væresteder og væresteds-sportsklubber var parkeret.

Der blev gået til den, især i fodbold, men alt blev holdt i en god tone og med en god klassisk fight på banen. Smilene var store – og jublen enorm når det lykkedes for holdene at sparke bolden i kassen.

I den anden ende af pladsen være der mere nøjagtighed i debatten, ja målebåndet var flere gange fremme for at måle hvilket hold der i petanque var tættest på.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Vi har mange gengangere hvert år, Esbjerg og Middelfart er næsten at betragte som faste gæster. Men til fodboldturneringen har vi gæster fra Aalborg, og på petanquebanen er der kommet et par piger helt fra Thy. Så de kommer langt væk fra, men vi er her alle i den fælles ånd”, siger Torben Hansen.

Da dagens konkurrencer var slut var det tid til en præmieoverrækkelse, en overrækkelse og præmier der betyder meget for værestedsbrugerne, fortæller Torben.

“Pokalerne betyder rigtig meget, du kan bare se på vores pokaler hos Solstrålen, vi har alle 237 pokaler fremme, for det betyder meget for brugerne. Det betyder noget, at de kan se på en pokal og vide at den har de været med til at vinde”, lyder det fra Torben Hansen.

Næste år er der jubilæum, og det skal ikke gå stille for sig, fortæller Torben.

“Vi lader da helt sikkert op til en stor fest. Vi har ikke planlagt det endeligt endnu, men jeg har en idé om at vi laver et campingområde og så laver Solstrålelegene over tre dage, men nu må vi se. Det er ikke helt fastlagt endnu”, slutter Torben Hansen.

Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, åbnede Solstrålelegene 2019 med en tale. Se den her:

https://www.6juli.dk/