Forside Fredericia Solbeskinnet dag med over 20.000 Brøndby-fans i Københavns gader

Solbeskinnet dag med over 20.000 Brøndby-fans i Københavns gader

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Solen skinner, himlen er blå. Der var perfekt vejr, da DBU Pokal-finalen blev spillet i torsdags.

Undertegnede var i København denne dag for forhåbentligt at se Brøndby IF vinde deres første titel i ti år. Afsted det gik klokken 08:25. Nogle venner og jeg tog med Brøndby-bussen derover, og ankom til et solbeskinnet København ved 12-tiden.

Bussen parkerede tæt på Rådhuspladsen, hvor Brøndby havde etableret en stor fanzone, hvor det estimeres, at 20.000 ville være samlet i løbet af dagen. Her var der underholdning på en scene, mulighed for at købe fangear og beværtninger og kiosker i området havde åbent sådan man kunne forsyne sig med mad og drikke i løbet af dagen.

Rådhuspladsen med de mange Brøndby-fans. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ved 13:30-tiden gik turen mod Telia Parken. 20.000 marcherende igennem Københavns gader og stræder er et særsyn. Der blev braget op for sange, som man skulle tro gav genlyd på den københavnske vestegn, hvor Brøndby hører hjem. Det var bagende varmt at gå de omkring fire km på den forudbestemte rute, der var lavet i samarbejde mellem Brøndby IF, politiet og fans. Flere steder på ruten blev der gjort et par stop, dels for at få alle med, men også for at synge enkelte sange højt. Passende gik turen også forbi søerne, hvor der strøg en let brise ind, hvilket var tiltrængt.

Da klokken nærmede sig 15:00 ramte vi Telia Parken. Billetsystemet i Parken er indrettet sådan, at man skal finde en speciel indgang selvom man har billet til den samme tribune, som man kommer ind på. Prøver man en indgang, som billetten ikke er til, bliver billetten afvist. Derfor var der lidt kaos ude foran indgangen, men efter lidt tid endte vi med at komme ind i Parken.

Stilhed før stormen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Blandt Brøndby-fans er der en tradition med at komme på stadion tidligst muligt for at komme i gear. Dette sker blandt andet ved at synge de startende 11 spilleres navne. Efterhånden som det bliver den pågældende spillers tur bliver de kaldt hen foran fansene og laver en “fenerbache-hilsen”, som det hedder i fankredse.

Selve kampen startede Brøndby bedst, men det var Silkeborg der kom i front. Efter en choktilstand på 10 sekunder brød Brøndby-tribunerne ud i højlydt sang igen. Brøndby-fansene har sæsonen igennem oplevet, at holdet er kommet bagud og kommet tilbage. Det skete også denne gang, endda med en meget hurtig udligning. Da Brøndby samtidig scorede hurtigt igen efterfølgende kom der ro på nerverne på tribunerne.

I overtiden kronede Kamil Wilczek det hele med at lukke kampen til 3-1, og så kunne jublen ellers for alvor bryde løs, da Brøndby havde sikret sig den første titel i ti år.

Jublen ville ingen ende tage efter kampen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter at have festet med spillere, trænere og ledere begyndte folk at forlade Parken efter 45 minutter – 1 time efter kampen var slut. Efterfølgende var der dømt afterparty på Brøndby Stadion, som var blevet åbnet op for alle interesserede og hvor spillerne kom på banen og lod sig hylde med pokalen.

Efter en lang dag med over 20.000 medfans i københavnske gik turen hjemad igen med den første titel i ti år.

STOLTHEDEN ER KOLOSSAL

-PVA-

DEL