Søndag den 5. juli blev der afholdt Danmarksmesterskaber i BMX-race i Hadsund. Med et baneanlæg i top og med høj flot solskin var der lagt op til at Danmarks bedste BMX kørere skulle dyste om de eftertragtede medaljer. Taulov BMX  var draget af sted med 12 kørere til dette års DM.

Klubbens 2 piger som deltog i løbet var søstrene Eline og Laura Dyhre i piger 8 år og 11 år, som skulle ud og kæmpe om placeringerne og se om de kunne vise de andre drenge fra klubben hvordan det skulle gøres. Og det må man sige at de gjorde. Eline Dyhre var suveræn i alle hendes løb og lagde alle modstandere bag sig med flere meter og da dagen var omm kunn hun lade sig hylde som Dansk Mester 2015. Laura Dyhre var oppe mod nogle stærke kørere. Hun kæmpede godt og i det ene af hendes indledende heat lykkedes det hende også at vinde over den stærkeste modstander i dette felt. Lige før finalen var Laura spændt. ”Hun kører godt nok stærk, men jeg vil prøve at se om jeg kan køre fra hendes i finalen”, fortalte Laura Dyhre og fortsatte ”Men lykkes det ikke for mig så håber jeg bare på at jeg kan komme mellem de 3 bedste”.

Finalen startede og Laura var straks i hård kamp med rivalerne og i første sving måtte hun se sig på en anden plads. Det var Laura ikke klar til at stille sig tilfreds med og på 2. langside kæmpede hun sig op på siden af førstepladsen. Med en flot svingteknik i 3 sving kom hun forbi og så blev der ellers kørt alt hvad hun kunne holde til. Da målstregen blev krydset, var det en forbavset Laura vi mødte som slet ikke kunne forstå at hun faktisk havde vundet DM guld. ”Det er jo helt vildt det her. Jeg kan slet ikke forstå at det lykkedes mig at komme forbi hendes og vinde DM guld”, fortalte Laura til os inden hun skulle  hyldes med lufttur af hendes holdkammerater og alle forældrene.

I Drenge 11 år var Victor Vestring-Andersen på banen og han skulle ud og kæmpe for at se om han kunne holde sin 2. plads fra sidste års DM eller om han måske kunne komme op og få guld. Det var en stor gruppe som Victor var kommet i og konkurrencen var hård, men Victor var suveræn i både indledende og semifinale, hvor han kørte ud på førstepladsen fra start til slut. Nu stod finalen så og her skulle han for første gang møde sine værste rivaler. Men Victor gik til opgaven med fuld koncentration og i finalen lå han på en anden plads og trods han kæmpede godt hele banen rundt for at finde plads til at komme forbi, så lykkedes det desværre ikke at få skubbet sig op på førstepladsen. ”Jeg kæmpede alt hvad jeg kunne, men han var bare for hurtig i dag. Jeg er også glad for at jeg kan holde min 2. plads fra sidste år” sagde Victor bagefter.

I Drenge 13 år var det søsternes storebror Magnus Dyhre, som skulle i kamp og som regerende Danmarksmester var der noget som skulle forsvares. Vi talte med Magnus før løbet hvor han sagde ”Jeg tror det bliver svært i dag, der er nogle af mine konkurrenter som er blevet super hurtige så jeg skal virkelig ramme det hele rigtigt for at være med i toppen i dag”. Magnus mærkede også allerede i de indledende løb, at de var mange som gerne ville havde del i de 3 podiepladser. I finalen måtte Magnus se sig slået med få centimeter, men det blev dog til en flot 2. plads. ”Sådan som løbet var i dag så er jeg utrolig glad for min 2. plads, men det var godt nok tæt på at jeg kunne have fået guld igen i år”, sagde Magnus. På vores spørgsmål om hvad det betød i hans interne kamp med søstrene Eline og Laura sagde Magnus ”Ja, jeg kommer jo nok til at høre lidt for at de begge blev danmarksmetre og jeg fik en 2. plads, men jeg er super glad på deres vegne og synes egentlig at vi har gjort det meget godt ”.

I Drenge 14 år hvade Taulov BMX 3 kørere til start. Benjamin Nielsen, Felix Bøje-Hansen og Carl-Emil Visti Petersen skulle i kamp om medaljerne. Benjamin kæmpede flot i de indledende og nåede til semifinalen, hvor han desværre ikke kom mellem de 4 første som giver adgang til finalen, men en samlet 11. plads blev det til. Felix og Carl-Emil var komme i samme indledende heat hvor de skulle kæmpe om placeringerne for at gå videre og her lykkedes det dem begge at kvalificere sig til semifinalen og ligeledes at gå videre til finalen. I finalen lå de begge i toppen hele vejen og kæmpede med om medaljerne. Carl-Emil var i sidste sving helt oppe og presse den førende men det var ikke helt nok til at komme forbi, så da målstregen blev krydset var det ikke meget der afgjorde at det blev en 2. plads til Carl-Emil og desværre kom Felix ind lige uden for medaljerækkerne på en 4. pladsen. Felix sagde ”Selvfølgelig er jeg skuffet når jeg nu var så tæt på medaljerne, men havde nogen fortalt mig inden i dag at jeg ville blive nr. 4, så havde jeg nok ikke troet på det. Mit mål var at komme i finalen”. Carl-Emil kom med følgende kommentar efter løbet ”Det var godt nok tæt på. I sidste sving skulle jeg nok bare have holdt på og satset hele vejen rundt for så havde jeg måske fået presset mig forbi, men det er altid nemt at vurdere hvad man skulle have gjort når løbet er kørt. Jeg følte ikke pladsen var til det da jeg lå i svinget, så jeg er super glad for min 2. plads”.

I drenge 16 år var Mikkel Rasmussen i hård kamp og trods en god indsats lykkedes det ham desværre ikke at komme videre fra de indledende til finalen, det blev dog til en samlet 10. plads for Mikkel som han i dagens konkurrencen var glad for.

I Junior National var Sebastian Spangsberg og Casper Ebbesen i kamp og det var heat hvor hastigheden lige var skruet en tand op. Casper kom  desværre ikke videre fra de indledende men fik en samlet 12. plads. Sebastian var godt kørende den dag og trods hård kamp lykkedes det ham at få en plads i finalen. ”Nu kan alting ske”, sagde Sebastian før finalen og fortsatte ”Jeg skal bare ud og give den alt hvad den kan trække for jeg tror godt jeg kan komme op og kæmpe med om medaljerne”. Da finalen skulle køres levede Sebastian fuldt op til hans udtalelse og nede i første sving lå han side om side med den førende og der blev virkelig kæmpet om placeringerne. Lige før 2. sving går det dog desværre galt, den førende kører mistede balancen og styrtede og når man lå så tæt er der ikke plads til at komme uden om og Sebastian røg med ned. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt. Han skulle have lidt is på sit ene knæ bagefter, cyklen skulle dog samles op i 2 stykker. Sebastian fortalte os ”Så skal jeg da ikke spekulere på om jeg gerne vil have en anden forgaffel, det ser da vist ud til at nu er det en nødvendighed. Hvor var det ærgerligt at det gik galt. Jeg lå jo lige i nakken af ham og jeg tror faktisk godt jeg kunne være kommet forbi, men sådan er det i BMX man ved sig ikke sikker på noget før målstregen er krydset”.

I Drenge 19 år og opefter var Ole Ebbesen til start. Ole havde allerede inden start fortalt at målsætningen var en top 10 placering. 19 år og opefter er en hård række hvor aldersspredningen er stor og det er mange meget erfarne kørere som man er oppe imod. Der blev kæmpet om alle placeringerne og i sidste heat fik Ole netop kæmpet sig til en samlet 9. plads og dermed var målsætningen nået. ”Jeg var faktisk en smule nervøs før starten i dag, men nu hvor jeg har nået min målsætning så er jeg bare super glad”, fortalte Ole os.

Mike Kaltoft skulle også have været på banen i National Men rækken, men et styrt for ca 2. uger siden holdt ham ude. ”Jeg skal til EM i næste uge og derefter VM, så jeg har besluttet ikke at kører i dag. Mine skader og bøjede ribben er stadig ømme, så jeg vil hellere springe over i dag og satse på at blive klar til næste uges EM-finale.

Det blev dog til en ekstra pokal til Taulov BMX og det var holdkonkurrencen for her kunne Taulov BMX hold 1 stille sig på podiet og modtage 3. pladsen. Det var kørerne Eline Dyhre, Magnus Dyhre, Victor Vestring-Andersen og Carl-Emil Visti Petersen der havde skaffet denne pokal med deres flotte placeringer.

Holdlederne Palle Dyhre og Keld Ebbesen gjorde status efter præmieoverrækkelserne. ”Det var en super dag og hvor var vi tæt på at få endnu flere Danmarksmestre”, sagde Palle Dyhre og Keld Ebbesen sluttede af med  ”Sådan er det bare i BMX intet er givet før målstregen er krydset”.

(Tekst: Taulov BMX )