Sidste år blev Fredericia forkælet med to bidrag til det Danske Melodi Grand Prix med deltagelse af dygtige sangere fra Fredericia Teater. I år kan miraklet ske igen efter Middelfarts egen Søren Okholm er med i feltet, der kan ende i semifinalen og i sidste ende kan repræsentere Danmark.

Det er altid ved denne tid, at der begynder at komme lidt virak omkring, hvem der skal deltage i det danske Melodi Grand Prix. I år er der en tvist i måden, man gør regnskabet op på og faktisk kan Søren Okholm ryge ud, inden han kommer op på scenen. Man har valgt at finde ni sange som allerede er lagt ud på DR’s hjemmeside, de bliver så kogt ned i tre grupper som så ender med tre kunstnere som skal i en live finale i Royal Arena sammen med to wildcards.

Umiddelbart lyder det en smule teknisk at forstå reglerne, og vi kan som lokale desværre ikke selv stemme på Søren Okholm med sangen, “Impossible Dreamers”. Den skal stemmes ind af københavnerne, sjællænderne og bornholmerne. Du finder afstemningen på forsiden af dr.dk samt på dr.dk/grandprix. På bedste lokalpatriotisk vis opfordrer jeg selvfølgelig til at sprede budskabet om Sørens muligheder for at blive stemt ind til familie og venner i de pågældende distrikter. Afstemningen kører frem til fredag 24. januar kl. 12, og du kan stemme én gang om dagen.

For at forvirringen omkring de nye regler skal være helt intakt, så venter der de tre sange og to wildcards større modstand i finalen. DR har valgt fem hemmelige sange ud som er direkte kvalificeret til finalen i Royal Arena den 17 Marts. Det virker som om, at DR er i gang med at forny konceptet og er oppe med den store pengepung. Værterne til årets melodibrag er Hella Joof og Rasmus Bjerg som afprøver deres talent i eurovisionens danske afdeling kaldet, Dansk Melodi Grand Prix.

Søren Okholm og ‘Impossible Dreamers’

“DR ringede til mig i december, og de fortalte, at de havde en sang, de kunne se mig synge. De sendte sangen og da jeg fik den i ørerne kunne jeg ret godt lide den”, siger Søren.

Herefter gik det lidt slag i slag og Søren havde et par små ændringer til teksten. “Det var et super fint samarbejde og vi fik ændret lidt, jeg synger den jo på min måde, og nu står jeg også som tekstskriver, det betyder, at jeg føler sangen mere”, siger Søren

Melodi Grand Prix er ikke helt ukendt for Søren, han har stået på scenen og fået flere sange tilbudt. Han stod i koret, da der tidligere var lokal deltagelse i det store show i form af Martin Skriver. Efter sejren i Dansk Melodi Grand Prix 2016 nåede de desværre ikke den endelige finale i Stockholm.

“Sangen som jeg skal synge er en poppet uptemposang, den er meget guitarbaseret og har nogle elektroniske elementer. Selvom der er smæk på rytmen, har den også nogle folkelige elementer”, siger Søren og fortsætter, “Nu hvor sangen er skrevet mere personligt rører den mig”.

Mange kender Søren Okholm som en sanger der kan få tårekanalerne til at lave storvask.

Selvom mange kender Søren fra de følsomme sange til bryllupper og andet så er rollen helt i front ikke uvant. “Jeg kan godt lide at være forsanger og danse rundt, mens jeg synger. Jeg har også før fået tilbud om forskellige bidrag til Melodi Grand Prix, men hver gang har der været noget, der ikke var rigtigt”, siger Søren.

Selvom nogle landes bidrag kan minde om et freekshow, så synes Søren at showet har fået mere respekt og at der altså kommer nogle dygtige og seriøse sangere fra det meste af verden.

“En af grundende til, at jeg deltager er, at jeg har prøvet det som korsanger, det er sjovt og jeg har selv mærket, hvor seriøst det er. I Danmark kan Melodi Grand Prix godt føles som en parallel verden, men i andre lande er det en integreret del af musikbranchen”, afslutter Søren.

Vi ønsker Søren held og lykke og håber sjællænderne, københavnerne og bornholmerne også vil se ham i finalen den 17. marts.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer