I dag præsenterede Fredericia Kommune budgetoplægget, som de 21 folkevalgte byrådsmedlemmer skal tage stilling til efter høringsfasen. I den forbindelse talte vi med Socialdemokratiets Gruppeformand, Søren Larsen. Det var dog meget begrænset, hvad partiet med 13 ud af 21 byrådsmedlemmer ville sige på nuværende tidspunkt.

Mulighedskataloget fra Fredericia Kommunes Koncernledelse byder på større omprioriteringer og nedskæringer, hvor andre afdelinger skal løse opgaverne. Men intet er sikkert endnu. Det slår Søren Larsen fast, der fortæller, at han og partiet er ved at gnave sig igennem det store katalog.

“Først og fremmest så er vi ved at læse os igennem kataloget, som vi har bestilt hos forvaltningen. Det er en stor mundfuld, men det skal det også være, hvis vi skal flytte rundt på så store tal,” indleder Søren Larsen og fortsætter:

“Vi er der, hvor vi har besluttet, at vi afventer den høring, der er sat i gang hos borgere og medarbejdere. I respekt for den vil vi ikke melde noget ud endnu.”

Hvordan går I til de kommende forhandlinger?

“Jeg forventer naturligvis, at det økonomisk udspil kan danne baggrund for næste års budget, og vi fokuserer meget på velfærd inden for kerneområderne med børn og ældre, så vi får skabt de optimale rammer for borgerne i byen, der bliver serviceret,” fortæller Søren Larsen og slutter:

“Derudover går vi efter et bredt forlig. Det giver et større ejerskab og fælles ansvar for byen. Det synes jeg også, vi viste, da vi konstituerede udvalgene i sin tid. Vi kunne have taget alt, men vi tror på det brede samarbejde. Nu vil vi trække i arbejdstøjet og gøre os klar til forhandlingerne.”

Annonce til uge 37 + 39 https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum