I går meddelte Enhedslisten, Socialtiske Folkeparti og Alternativet i Fredericia, at de har indgået valgforbund, men det bliver uden Alternativets tidligere spidskandidat, Søren Haastrup, på listen. Han har meldt sig ud af partiet.

Søren Haastrup har i mange år været Alternativets politiske spidskandidat. Han er samtidig en kendt debattør, men denne gang bliver valget i november uden ham på liste Å. Men måske finder han vej til et andet parti? 

Søren Haastrup (Tidligere Å) (tv) og SFs spidskandidat Sune Nørgaard Jacobsen (th). I forbindelse med en underskriftsindsamling om Fredericia Teaters konkurs. Det er dog ikke SFeren, som Haastrup ikke kunne se sig selv i valgforbund med, men derimod Enhedslistens Cecilie Roed Schultz.

Har du meldt dig ud af Å?

– Ja, jeg har haft meldt ud til min bestyrelse, at jeg ikke kunne se mig selv i et valgforbund, hvor en stemme på undertegnede kunne gå til et siddende byrådsmedlem. Inden det afsluttende møde om valgforbund i onsdags meddelte jeg bestyrelsen, hvilken konstellation jeg kunne se mig selv i. I onsdags indgik de valgforbund og jeg meddelte derfor bestyrelsen, at det så måtte blive uden mig, fortæller Søren Haastrup og fortsætter:

– Lørdag holdt de så bestyrelsesmøde herom, hvad de så skulle gøre. Jeg hørte intet om resultatet heraf. Søndag blev jeg ringet op af flere og spurgt hvad jeg havde gang i og om man ikke kunne stole på mig, når jeg sagde jeg ville knokle for åbenhed og gennemsigtighed. Jeg var et stort spørgsmålstegn.

– Jeg fik flere henvendelser som alle havde som omdrejningspunkt om jeg ville sælge ud af mig selv og mit krav om åbenhed og gennemsigtighed var noget, der kunne skubbes til side for at øge muligheden for ”en plads ved bordet” om en stemme på mig kunne være en stemme på lukkethed, uddyber politikeren og fortsætter:

– Jeg kunne så læse i medierne, at man havde offentliggjort, at man havde indgået valgforbund og så gav henvendelserne pludselig mening. Jeg har ikke kæmpet for åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse siden 2016 for at stemmer på mig vil kunne gå direkte til en, der I den grad har stået for og værnet om det stik modsatte.

Hasstrup tilføjer:

– Jeg skal kunne se mig selv I øjnene og også dem, der stemmer på mig og det kan jeg ikke hvis en stemme på mig direkte gennem et valgforbund kan være en stemme på en der i syv år har gjort det stik modsatte af, hvad jeg vil. Så jeg har meldt mig ud af Å

Hvad bringer fremtiden så, du kan vel ikke bare kvitte politik?

– Hvad jeg skal er uvist, men en ting er sikker: Jeg er at finde på stemmesedlen blot fra en anden platform end Å, men hvilken er jeg i tvivl om. En tværpolitisk borgerliste er dog nok det, der er mest sandsynligt. En borgerliste, hvor omdrejningspunktet er, at åbne lokaldemokratiet op, skabe gennemsigtighed og kæmpe for reel borgerinddragelse og så har jeg selvfølgelig personligt stadig mine politiske mærkesager i forhold til bl.a. jobcenter, sårbare, fritidsområdet, børn & unge og så videre. Stille op, det gør jeg, det er ganske vist.

Læs også

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
12:14 - 29. marts 2021 12:14

Er det rigtigt, at Søren Haastrup nu vil være kandidat for Nye Borgerlige?

Søren Haastrup
Søren Haastrup
13:25 - 29. marts 2021 13:25

Nej du kan jo spørge din bedre halvdel om jeg er af den slags materiale. 😉

Men, at du har brug for at sætte sådan rygter i spil viser jo lidt om dit debatniveau og måden du prøver at påvirke lokalpolitikken i Fredericia på.

Du taler så ofte om etik og moral, men at du har behov for at sætte den slags rygter i gang viser, hvor lavt du vil gå.

Men nej jeg er ikke på vej til Ny Borgerlige.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
17:13 - 29. marts 2021 17:13

Måske jeg har spurgt?
Men den måde du har ageret på relateret til din daværende bestyrelse er utrolig skuffende og siger rigtig meget om dig.
Jeg ved, at de har forsøgt at kontakte dig, men du har ikke svaret.
Det jeg nu ser er topmål af egoisme, som jeg ikke ønske at kommentere mere på.
Men jeg vil ønske dig rigtig god vind, hvad du end måtte foretage dig.
De bedste hilsner JJ

Sidst redigeret 1 måned siden af Jens Jørn Pedersen
Poul Rand
Poul Rand
15:54 - 29. marts 2021 15:54

SH er en dygtig politiker og debattør modsat dig JJP. Du er og bliver en useriøs medie opsøgende ballon klovn, der ikke fortjener gengivelse på tryk. Når de lokale medier konstant er mikrofonholder for dig kan man godt forstå det Ekstrabladet der gravede skandalerne frem.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
17:18 - 29. marts 2021 17:18
Svar til  Poul Rand

Jeg ønske ikke at debattere på dit niveau. Men jeg vil ønske dig en rigtig god dag og dagene der følger.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
20:07 - 29. marts 2021 20:07

Jens Jørn, det er under al kritik det du kommer med