Søren Kragh Andersen har trådt sit navn fast med pedalerne på cyklen. Han har cyklet så stærkt, at det i år er blevet til to etapesejre i Tour de France. Nu fortæller han, at han ikke bare er en i mængden i det store cykelfelt.

Sæsonen er gået på hæld, og det betyder for flere cykelholds vedkommende, at planerne afsløres for den nye sæson. Det gælder således også hos Team Sunweb, hvor Søren Kragh Andersen cykler rundt med brormand Asbjørn og Casper Pedersen. Pga. den specielle situation med Covid-19 afholdes det online, og det gav os en unik mulighed for at anmode om et interview med Søren Kragh Andersen, der voksede op i Strib og havde sin skolegang på Gymnasiet HTX Lillebælt, hvor han gik på en Team Danmark-ordning.

Siden er der pedaleret mange omgange på cyklen for den nu 26-årig fynbo, der blev professionel på Team Giant-Alpecin. Gennembruddet kom i 2018, hvor han i Tour de France bar den hvide ungdomstrøje i syv dage, og blev nummer fem på den afsluttende enkelstart. 2018-sæsonen sluttede han af med at vinde endagsløbet Paris-Tours, men i 2020 nåede Søren fra Strib nye højder. Han vandt fjerde etape i det ugelange etapeløb Paris-Nice, og i Tour de France vandt han 14. og 19. etape, og sluttede af med at vinde fjerde etape i BinckBank Tour, hvor han blev nummer to samlet.

De sidste løbskilometer er for længst trådt i år for Søren Kragh Andersen, men forberedelserne til 2021 er igang, og i den forbindelse havde Team Sunweb indkaldt til et virtuelt pressemøde. I den forbindelse blev det blandt andet offentliggjort, at holdet i 2021 skifter navn til Team DSM. Forud for pressemødet havde man haft mulighed for at anmode om interview med den enkelte rytter. Der havde AVISEN og BT fået lov til at tale ti minutter med Søren Kragh Andersen i et virtuelt videomøderum. 

Året 2020 har været meget, meget mærkeligt. Et komprimeret program gjorde det muligt at gennemføre sæsonen, og derfor var det en lettet Søren Kragh Andersen, der kunne stille cyklen i garagen efter endt sæson, som tilmed havde budt på store personlige triumfer, der skulle fordøjes.

»Jeg glædede mig virkelig til off-season, fordi jeg ville lade følelserne komme ind og nyde det. Tour de France var meget specielt, men jeg synes, at det er sunket nu, fordi 2021-sæsonen er gået igang, da vi træner igen. Jeg cykler stadig lidt rundt, og jeg ser nu mig selv som en professionel rytter nu, der har vundet et stort løb. Det er lidt surrealistisk at tænke på. Nu er jeg ikke bare ham der klovnen i feltet, der kører og tror, at han er god.«

Sæsonen 2020 blev en mærkelig størrelse løbsmæssigt. Hvad den står på næste år for Søren Kragh Andersen er ikke afgjort endnu.

»Jeg kender ikke mit program for holdet, da vi venter på offentliggørelsen af Giro-ruten. Jeg kommer ikke til at vide noget før det er på plads,« siger Søren Kragh Andersen, der til gengæld forventer en normalisering:

»Det bliver formentlig et normalt løbsprogram, men jeg tror ikke ,at der kommer tilskuere. Løbsprogrammet tror jeg dog bliver som normalt.«

Med sejrene, specielt dem i Tour de France, er der kommet en øget opmærksomhed omkring den danske rytter. Det gør, at han virkelig skal ramme niveau for at kunne gentage præstationerne fremadrettet.

»Jeg skal køre rigtig hurtigt, men det kan lade sig gøre at køre stærkt og hurtigere. Det jeg fokuserer på nu, det er ikke at ændre noget. Jeg skal gøre det samme igen og igen, og selvom det måske går dårligt, så skal jeg ikke ændre på noget, da det andet har virket,« siger Søren Kragh Andersen.

Søren Kragh Andersen har ikke været ene om at præstere stort blandt de danske cykelryttere, og det er også noget der har gjort indtryk på ham.

»Det har været et fantastisk år for Mads Pedersen, Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Kasper Asgreen, banelandsholdet og flere af de andre. Det er supergodt. Mange kører stærkt, så det går virkelig godt for cykelsporten i Danmark,« slutter Søren Kragh Andersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer