Søren Brostrøm blev valgt til WHO Europas bestyrelse i 2017. Og blev sidste år valgt som formand for bestyrelsen. Nomineringen til den nye post blev afgjort i dag ved en skriftlig afstemning. Og Søren Brostrøm vil derfor indtræde i WHOs globale bestyrelse fra maj 2021 og tre år frem. Formelt skal valget dog endeligt godkendes af WHOs generalforsamling til foråret.

Med den nye position, som medlem af WHOs globale bestyrelse får Danmark en unik mulighed for i endnu højere grad at gøre sin indflydelse gældende i Verdenssundhedsorganisationen.

”At repræsentere Danmark internationalt og i WHO er altid noget særligt. De seneste tre år har jeg repræsenteret Danmark i WHO’s regionale bestyrelse for Europa, det seneste år som formand, hvilket har været en god mulighed for at markere os med danske mærkesager. Jeg ser frem til at videreføre dette arbejde i den globale bestyrelse,” siger Søren Brostrøm.

”Jeg vil arbejde for at Danmark kommer til at spille en endnu større rolle på de globale sundhedsdagsordner. Vi skal styrke det i forvejen gode samarbejde mellem Danmark og WHO hvor vi også historisk har været en vigtig bidragsyder til WHO”, udtaler Søren Brostrøm, der samtidig peger på, at Danmark også har fordele ved det tætte samarbejde med WHO:

”Vi har fået rigtig god hjælp fra WHO’s europakontor ift. vores udfordringer med at genskabe tilliden til børnevaccinationsprogrammet. Vi kan også trække på WHO’s ressourcer ift. blandt andet forebyggelse og sundhedsberedskab.”

Søren Brostrøm bemærker samtidig, at posten i WHOs globale bestyrelse giver endog rigtig god mening for en direktør i Sundhedsstyrelsen:

”Vi får nu en styrket platform til at markere danske mærkesager i WHO, som for eksempel universel sundhedsdækning, seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, nedbringelse af ulighed i sundhed, styrkelse af landenes sundhedssystemer og bekæmpelse af antibiotikarestens. Et særligt dansk fokus vil desuden være på et styrket globalt sundhedsberedskab og et styrket WHO”, siger Søren Brostrøm.

Med nomineringen træder Søren Brostrøm ind i bestyrelsen, som repræsentant for Danmark fra maj 2021 og de følgende tre år.

Om WHO’s globale bestyrelse

Verdenssundhedsorganisationen (World Health Organisation, WHO) blev grundlagt i 1948 og har 194 medlemsstater. Som en del af FN-systemet er WHO den øverste globale sundhedsorganisation. WHO’s bestyrelse er sammensat af 34 personer, som hver især er udpeget af deres respektive medlemsland. Et medlemsland vælges til bestyrelsen for tre år ad gangen.

Bestyrelsen skal sikre, at beslutninger og resolutioner vedtaget af Verdenssundhedsforsamlingen bliver gennemført. Samtidig er bestyrelsen rådgiver for Verdenssundhedsforsamlingen og vejleder for WHO’s sekretariat. Bestyrelsen mødes to-fire gange om året.

Danmark havde sidst en plads i bestyrelsen i 2006-2009.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer