MG Park Fredericia er i gang med at opføre næsten 80.000 kvadratmeter i Taulov i Dronningens Kvarter. Senest har de lavet en såkaldt søjleplacering til anden del af etapen.

Første etape af det store byggeri står klar og er udlejet til Godshotellet, der råder over to bygninger på samlet set 15.000 kvadratmeter. Næste etape på 18.000 kvadratmeter er i fuld gang, og kommer til at stå klar senest i efteråret 2022.

Leder af MG Real Estates nordiske afdeling, Christopher Thomsen, oplyser at det største arbejde i forbindelse med byggeriet er selve arbejdet med jord. Bygningen, som kommer, er nemlig en slags legoklods, der sejles ind til Fredericia Havn og placeres, når alt det andet arbejde er lavet.

Til seancen, hvor MG Real Estate placerede anden søjle til etape to af byggeriet, var borgmester Steen Wrist til stede. Det samme gjaldt flere andre politikere som Karsten Byrgesen (Nye Borgerlige) og Connie Maybrith Jørgensen (SF), der sammen med erhvervsdirektør i Business Fredericia, kunne se arbejdet skride frem og  blive klogere på MG’s visioner for fremtiden på det danske mærke, hvor de i forvejen har bygget Greve Distributionscenter (GDC), er startede ultimo 2017. I dag består GDC af 40.000 kvadratmeter færdigbygget udlejet lagerfaciliteter, og i sin endelige form vil GDC komme til at indeholer 100.000 kvadratmeter lager- og logistikfaciliteter.

Christopher Thomsen fortæller, at placeringen i Fredericia er nøje valgt ud fra et geografisk perspektiv med kort til den tyske grænse og øvrige skandinaviske lande, og det er sød musik i ørerne på Steen Wrist.

– Det er anden gang, at jeg er til en søjleplacering her, og den første er allerede taget i brug af Godshotellet, og inden vi har set os om, har vi fundet gode virksomheder, som flytter ind her. Det har stor betydning, at vi kan tiltrække sådanne virksomheder til området, siger Wrist

– Det er en fin måde at markere det på med en søjleplacering, og det er vigtigt, at virksomeder som MG Real Estate vil investere i Taulov. Det ser ud til at bære frugt allerede nu. Jeg er overbevist om, at byggeriet får stor betydning for mange, der får deres daglige gang her, forklarer borgmesteren.

Inden, at turen gik videre til næste gøremål fik Steen Wrist og Kristian Bendix Drejer en helikoptertur over området, hvor de kunne se Lillebælt i baggrunden og kunne konstatere, at selvom det kun er 15.000 kvadratmeter, der står færdigt, at det ser ud af meget på den store byggeplads i Dronningens Kvarter, der efter plan kommer til at huse endnu flere store virksomheder, når MG Park Fredericia står klar med de næsten 80.000 kvadratmeter, der kan anvendes til diverse forretningsformål, herunder logistik, e-handel, distribution og produktionsvirksomheder.