Fredag den 6. november afsatte regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed. 10 mio. kr. fra aftalen går til en strakspulje til 1.000 nye fællesskaber. Puljen er nu åben for ansøgninger.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Jeg håber inderligt, at de frivillige foreninger derude vil søge puljen med det samme, så vi sammen kan hjælpe de danskere, der føler sig ensomme på grund af coronaens restriktioner. Foreningslivet spiller en kæmpe rolle i forhold til at kunne få borgere med i fællesskabet.”

Baggrund
Puljen på 10 mio. kr. kan søges af foreninger på kultur-og socialområdet til aktiviteter for borgere over 21 år, som mærker konsekvenserne af corona-pandemien i form af ensomhed. Aktiviteterne skal give borgere adgang til sociale fællesskaber, som målgruppen ellers ikke har adgang til. Puljen kan søges af foreninger, der i forvejen er aktive i lokalsamfundet, fx idrætsforeninger, folkeoplysende foreninger (og aftenskoler), museumsforeninger, læseforeninger, sociale foreninger.

Puljen kan søges fra i dag , og alle midlerne skal være uddelt inden jul.

Søg og læs mere om puljens ansøgningsfrister og krav.

Du kan også tilmelde dig Slots- og Kulturstyrelsens særlige Corona nyhedsliste, som giver dig notifikationer om nye støttepuljer og muligheder.

Aftalens indhold
Den politiske aftale om 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed fra den 6/11 sikrede:
• 10 mio. kr. til en strakspulje til 1.000 nye fælleskaber
• 15 mio. kr. til Danmarks Almene Boliger til lokale indsatser mod ensomhed
• 20 mio. kr.,til Covid-19-partnerskaberne for hhv. ældre, udsatte børn og unge, udsatte voksne og mennesker med handicap igennem Social- og Indenrigsministeriet
• 5 mio. kr. til KFUMs Social Drive Out til indsats for udsatte borgere i landdistrikter.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer