Forside Debat Socialt frikort hjælper ikke målgruppen

Socialt frikort hjælper ikke målgruppen

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Det sociale frikort, som giver hjemløse og misbrugere mulighed for at tjene 20.000 kroner kan ikke bruges af målgruppen. Det mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen.

Hjemløse, misbrugere og andre udsatte borgere fik fra 1. januar mulighed for at tjene op til 20.000 kroner om året helt skattefrit og uden at blive trukket i offentlige ydelser. Men ordningen er håbløst indrettet, mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen.

– Jeg er vild med ideen om, at hjemløse og misbrugere kan få nogle legale indtægter, og at man kan arbejde i det omfang, man har mulighed. Men desværre er det et vilkår, at det skal være jobs hos en virksomhed og på helt almindelige vilkår, ligesom det er et krav, at det skal være uden offentligt tilskud. Det kommer til at spænde ben for, at målgruppen kan bruge den, mener Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF.

– For det første er det svært ved at se, hvem der tilbyder sådanne job til denne meget tunge gruppe og som “gider bøvle” med administrationen i det for meget få timer. Dertil kommer, at målgruppen har “svingende” ressourcer til at tage job og kan have svært ved at planlægge på grund af deres omskiftelige liv – og sådan er forventning har en virksomhed jo nok.

Karina Lorentzen havde gerne set en mere ubureaukratisk ordning på de hjemløses og misbrugendes betingelser:

– Det havde været smartere om også borgere kunne byde ind med småopgaver, fx en græsslåning, hækklipning eller indkøb, som kunne udbydes på værestederne. Så kunne “ordresedlerne” plukkes af de udsatte på stedet, når de har overskud i hverdagen til at udføre jobbet. Det kunne give lidt til dagen og vejen og ville være mere på deres præmisser.

Fra lovforslaget om socialt frikort:
https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=20182

DEL