De fredericianske socialdemokrater havde for 18 dage en lukket generelforsamling, hvor kandidaterne til det kommende kommunalvalg i november blev annonceret. Her blev det fastlagt til forsamlingen, at borgmester, Steen Wrist, blev valgt som partiets borgmesterkandidat, imens rækkefølgen af de resterende kandidater stadig stod uklar.

Dette blev der ændret på, da Socialdemokratiet i dag havde inviteret pressen i det nye lokale på Jyllandsgade til en offentliggørelse af kandidaternes placering på stemmesedlen til efteråret.

Det var igennem en digital urafstemning, hvor partiets mange medlemmer havde en indflydelse på listens rækkefølge, da det enkelte medlem skulle stemme på syv af de tyve opstillede kandidater. Der var flere nye socialdemokratiske kandidater, hvis man sammenligner med partiets rekordvalg i 2017. Tidligere borgmester Jacob Bjerregaard blev afløst af Finn Muus, og sidstnævnte genopstiller heller ikke. Det gør Lars Ejby Pedersen, Tina Horne og Susanne Bjerregaard Mørck ligeledes ikke. Den daværende borgmester, Jacob Bjerregaard og Lars Ejby Pedersen var to store stemmeslugere i det seneste valg, da de var med til at sikre en overlegen sejr til det røde parti, som skrabede 13 mandater ud af 21 mulige i det fredericianske byråd. Deres afsked har givet anledning til nye politiske skikkelser, som ikke tidligere har stillet op for det socialdemokratiske parti.

Oliver Overgaard Jessen er et af de nye ansigter. Han blev præsenteret som nummer 11 på Socialdemokratiets liste. (Foto: AVISEN)

Eksempelvis har tidligere spidskandidat for De Konservative, David Gulløv, gjort comeback i kommunalpolitik iført de socialdemokratiske mærkesager, imens unge Oliver Overgaard Jessen og Vibe Dyhrberg Nielsen for første gang er på stemmesedlen til november. Derfor var det i dag spændende at se hvordan medlemmerne i partiet havde stemt, da ældre kræfter var blevet erstattet med nye.

Solen skinnede, da den nye byrådsgruppe blev præsenteret for pressen foran Socialdemokratiets nye lokale i Jyllandsgade, hvor Steen Wrist en efter en præsenterede listerækkefølgen.

– Vi stiller med en sideordnetliste, og jeg vil også godt sige, at inden vi sætter planerne op, at ved valget i 2013 var jeg selv nummer 13, men det lykkedes mig med flid at blive valgt som nummer fire. Ved valget 2017 var Anette Hyre nummer 18, og sprang listen og kom ind og leverede et flot valg og et flot resultat efterfølgende. Jeg har selv stået højt som nummer fem og gik ind og blev valgt som nummer seks. Vælgerne belønner flid og dem der fører valgkamp og går ud til folket, sagde Steen Wrist ved præsentationen af holdet.

Vibe Dyhrberg Nielsen er en af de nye på Socialdemokratiets liste, hvor hun er nummer ti.

Sådan ser placeringerne ud på de 20 opstillede kandidater til d. 16. november 2021:

 1. Steen Wrist
 2. Søren Larsen
 3. Christian Bro
 4. John Nyborg
 5. Turan Savas
 6. Ole Steen Hansen
 7. Bente Ankersen
 8. Anette Hyre
 9. David Gulløv
 10. Vibe Dyhberg Nielsen
 11. Oliver Overgaard Jessen
 12. Helle Bang Andersen
 13. Lise Nielson
 14. Charlotte Høgedal
 15. Hanne Imer Pedersne
 16. Lene Elfsborg
 17. Lars Midtgaard
 18. Dan Ravn Larsen
 19. Dorthe Fallesen Frimann
 20. Carsten Høj Nielsen
 21. David Ramm

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
07:33 - 19. juni 2021 07:33

En meget stærk liste for Socialdemokratiet i Fredericia. Masser af erfaring fra politik, fra fagbevægelsen og erhvervslivet. Listen indeholder desuden hele 12 kandidater, der ikke sidder i byrådet. Rigtig god valgkamp.

YNAL KURT
YNAL KURT (@kurt)
12:14 - 19. juni 2021 12:14

Jo jeg stemme i gen sikkert en person li stemme