De Fredericianske skoleelever stemte på rød blok, hvor især Socialdemokratiet skilte sig ud som valgets helt store vinder. Fredericia var dog ikke nok for den røde blok til at vinde skolevalget, og på landsplan lykkedes det lige nøjagtigt også at vinde regeringsmagten.

Skolevalget har fyldt meget for landets ældste skoleelever de seneste uger. Det kulminerede i dag hvor over 80.000 skoleelever skulle til stemmeurnerne, og vælge lige netop deres favoritparti.

I Fredericia var der et parti, der dominerede: Socialdemokratiet. På landsplan var det da også det største parti, men de resterende partier i rød blok fulgte ikke trop. Dermed kunne blå blok se en forholdsvis overbevisende sejr i skolevalget, hvor de løb med 51,2% af stemmerne.

Her er der dog ét men: Både Kristendemokraterne og Nye Borgerlige blev IKKE valgt ind, hvorfor deres stemmer altså ikke tæller med. Dermed skifter regeringsmagten, så den røde blok vinder regeringsmagten.

Det blev altså et uhyre tæt skolevalg, der blev afgjort lige på målstregen. Før resultaterne fra hovedstaden så det svært ud for den røde blok, men hovedstaden er helt og aldeles rød blandt de unge. I Region Midtjylland er kortet domineret af den blå farve, ligesom det gør sig gældende i Region Nordjylland. Fyn er farvet rødt – ligesom hele Region Hovedstaden.

Alle resultater i Fredericia:

A: 30,6%
V: 16,6%
C: 13,1%
O: 8,5%
I: 7,8%
B: 6,8%
Ø: 6,1%
F: 5,1%
Å: 3,2%
D: 1,1%
K: 1,1%

Alle resultater på landsplan:

A: 22,6%
V: 17%
C: 13,1%
B: 11,1%
I: 9,9%
O: 8,4%
F: 5,7%
Ø: 4,8%
Å: 4,6%
D: 1,5%
K: 1,3%

https://www.facebook.com/mrhoejer/