Her til aften har der været generalforsamling hos de lokale socialdemokrater. På dagsordenen var blandt andet valg af ny formand og ny næstformand.

John Nyborg blev valgt til byrådet i efteråret, og derfor har han valgt at trække sig som formand ved aftenens generalforsamling. Bag sig har han fire år som formand. År som han ser tilbage på med glæde:

“Det har været fire utroligt spændende år. Helt fantastiske år faktisk. Jeg har været med på en rejse med partiet, bag ved en byrådsgruppe der har skabt resultater for Fredericia. Det har været en fornøjelse” siger John Nyborg om sin formandstid.

Ved Johns side de sidste fire år har han haft Mads Warming som næstformand. Mads trådte af som næstformand på aftenens generalforsamling, men med en lidt anden baggrund. Han har netop fået sig et nyt arbejde – og så savner han tid til andre ting. Men han ser tilbage på fire gode år:

“Partiet er blevet strømlinet meget de sidste fire år. Flere ting er blevet gjort på samme måde – og så har vores ledelse været mere synligt. Jeg håber at folk opfatter partiet som mere tilgængeligt” siger Mads Warming til Fredericia AVISEN.

Nyt formandsskab

På generalforsamlingen valgte de fremmødte socialdemokrater enstemmigt Karsten Cordtz som ny formand. En post som den erfarne socialdemokrat ser frem til:

“Jeg ser meget frem til et hårdt arbejde som formand. Mit hovedformål er, at vi bliver gearet til en kommende Folketingsvalgkamp. Vi skal høste frugterne af de gode takter for partiet i byen. Vi skal også have aktiveret vores medlemmer, så de er klar til at kæmpe for en socialdemokratisk regering”

På generalforsamlingen blev også nedsat et koordineringsudvalg, som har til opgave at binde byrådsmedlemmer og partiforeningen tættere sammen. Karsten Cordtz ser frem til et tættere samarbejde:

“Det bliver godt for partiet. Vi bliver tættere. Det bliver også godt at have et kontinuert og forpligtende samarbejde med byrådsgruppen, hvor vi kan koordinere arrangementer”

Ved sin side får han Hans Martin Brøndum. Han ser frem til posten og er klar til at tage arbejdshandskerne på:

“Det er en spændende opgave. Jeg kender lidt til det fra tidligere arbejde i bestyrelsen, men det er en ny rolle jeg skal udfylde her. Jeg glæder mig også meget til det nye koordineringsudvalg, hvor vi kan bringe medlemmerne tættere på byrådet”