Tankerne har flere gange været fremme hos medierne og politikere, men hver gang er det blevet slået til hjørne. Men torsdag morgen udgav Statsminister Lars Løkke Rasmussen en bog, hvor han åbner for muligheden med et samarbejde over midten.

“Derfor er den rigtige måde at omtale det på nu, at det er en refleksion, der findes. Den findes i mit parti, den findes i Socialdemokratiet, den findes hos Dansk Folkeparti, hos de konservative og hos de radikale. Det er jeg ikke i tvivl om, og fra tid til anden artikuleres den også”, således siger Statsminister og Formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen i hans nye bog ‘Befrielsens øjeblik’, der er en samtalebog mellem ham og forfatter Kirsten Jacobsen.

Torsdag formiddag var der kaldt til pressemøde omhandlende netop denne bog, et pressemøde der havde meget stor mediebevågenhed.

“For mig er der her et stort øjeblik, et befrielsens øjeblik. Det er muligheden for at tale om et projekt som jeg i mit hoved har haft længe”, indledte Lars Løkke Rasmussen hans tale til pressemødet.

“I den her bog er der også eksempler på emner der er svære at tale om, når det kommer til den blå politiske familie vi indgår i til dagligt”, sagde Løkke.

“For mig handler politik om den rette balance mellem frihed og fællesskab, for det er der Danmark skal være. Jeg er stolt af, at mine regeringer har lavet aftaler med alle partier, som i alle partier”, sagde Løkke og fortsatte:

“Fronterne trækkes hårdt op, også hårdere op end de nok fortjener. Forskellen er ikke nat og dag, helvede eller paradis. Derfor forstår jeg godt, når danskerne spørger mig om ikke de erfarne partier kan løfte ansvaret. Er der en voksen til stede? Den voksne vil jeg gerne være”.

“Jeg er dybt bekymret over hvordan det parlamentariske billeder kommer til at tegne sig.Der kan opstå en situation, hvor jeg kan stå som statsminister, men skal give indrømmelser jeg ikke kan, Mange partier søger valg, nogen med så yderligtgående synspunkter at jeg ikke kan forlige mig med det”, forklarede Løkke.

“Der kan opstå en situation hvor de erfarne midterpartier bliver nødt til at tænke sig om. Der kan opstå en situation, hvor vi skal vurdere om Danmark ledes bedst fra ydrefløjene eller midten”, fortsatte han.

“Jeg er klar over de mange udfordringer der kan være, og jeg er ikke et naivt menneske. Men hvis ikke der er nogen der tør blotte sig og åbne døren lidt på klem, så forbliver den lukket. Det er det jeg gør med bogen her, jeg åbner døren lidt på klem. Det er ikke nogen hoveddør, ikke for mig. Men jeg synes det er mest reelt at melde de her refleksioner og overvejelser ud”, forklarede Lars Løkke Rasmussen.

“Jeg vil langt hellere afsøge et samarbejde over midten end med den yderste højrefløj. Danmark er bedre tjent med samarbejde og ikke splittelse”, sluttede Løkke.

http://bit.ly/sofielindelecture