Når der i efteråret er valg til Kolding Byråd, stiller Socialdemokratiet i Kolding Kommune med i alt 18 stærke kandidater.

På en ekstraordinær generalforsamling tirsdag blev de 17 kandidater præsenteret for de socialdemokratiske medlemmer. Christian Haugk er for længst valgt som spidskandidat og dermed Socialdemokratiets bud på Kolding Kommunes næste borgmester.

– Det er et usædvanligt stærkt hold vi stiller med denne gang. Der er både nye og erfarne, unge og modne kræfter – og den faglige baggrund er rigtig bred. Det giver tilsammen et hold, der spænder vidt og dermed er rigtig gode repræsentanter for hele vores kommune, siger borgmesterkandidat Christian Haugk i en pressemeddelelse.

Han glæder sig særligt over, at der er flere helt nye og kompetente kræfter på holdet.

– Vi har faktisk været i den situation, at vi har oplevet endnu flere uopfordrede henvendelser om at stille op for Socialdemokratiet end tidligere. Det siger noget om, at det engagement, de politiske visioner og den tilgang vi som parti har til både kvaliteten af kommunens ydelser overfor borgerne og vores visioner om udvikling af vores fællesskab, vækker genklang hos stadig flere. Jeg er overbevist om, at der er en fornyet tillid til Socialdemokratiet i Kolding Kommune. Det hænger rigtig godt sammen med vores tilgang, nemlig at vi kan langt mere – sammen, siger Christian Haugk.

Hvilken rækkefølge kandidaterne får på stemmesedlen afgør de socialdemokratiske medlemmer i en urafstemning efter sommerferien.

De socialdemokratiske byrådskandidater er – i alfabetisk rækkefølge:
Christian Haugk
Elvis Comic
Folmer Krogh
Gert Verner Jørgensen
Hamlaoui Bahloul
Hanne Dam
Isabel Sejer Franzmann
Lissen Ilona Schougaard
Martin Østerlund Feldthaus Hansen
Marwan Zobi
Michael Jensen
Michael Jørgensen
Mikkel Christophani
Mohamed Abdulahi
Per Bødker Andersen
Pia Werborg
Poul Erik Jensen
Vibeke Boisen Brandhof

Det er tidligere besluttet, at det bliver Poul Fremmelev og Hans Ole Petersen der som Socialdemokratiske kandidater til Region Syddanmark skal repræsentere Kolding Kommune.

Medlemmerne af Socialdemokratiet i Kolding Kommune gav på generalforsamling partiets valgudvalg tilladelse til, at opstille flere byrådskandidater hvis det skulle blive aktuelt.