Den 59-årige skoleleder og atletikmand Poul Fremmelev fra Vonsild bliver den øverst placerede koldingenser på Socialdemokratiets liste, når der til november er valg til Regionsrådet. Det har generalforsamlingen hos Socialdemokratiet i Kolding Kommune afgjort onsdag.

– Jeg stiller mig til rådighed som kandidat og ser frem til arbejdet. Mine prioriteter vil være, sikker drift af sygehusene uden der sker en rovdrift af personalet og kortere responstider for akutberedskab i hele regionen. Men også regional miljøpolitik, der sikrer udvikling og tager hensyn, siger Poul Fremmelev i en pressemeddelelse.

Den nyslåede kandidat vil desuden udfordre den regionale planlægning af bosætning i regionens yderområder, hvor der er aktive lokalsamfund – samt holde fokus på bedre psykiatri for unge og voksne. Endeligt vil Fremmelev arbejde for et stadigt voksende og vigtigere dansk-tysk samarbejde.

Sammen med 58-årige Hans Ole Petersen fra Ødis udgør Poul Fremmelev det socialdemokratiske hold der skal repræsentere Kolding Kommune i regionsrådet.
Fremmelev bliver nr. 9 og Hans Ole Petersen nr. 19 på den socialdemokratiske liste.

– Jeg ser frem til at kunne repræsentere Koldingområdet i Region Syddanmark. Jeg vil arbejde for at det politiske arbejde i Region Syddanmark bliver mere nærværende for borgerne og at man kan se en større mening med at det er politikere og ikke en sammensat bestyrelse der træffer vigtige beslutninger på regionsniveau. Mine mærkesager vil være; sygehuse skal have bedre samarbejde på tværs af afdelinger. Miljø med fokus på jordforurening – og regional vækst som også tilgodeser de mindre lokalsamfund, siger Hans Ole Petersen.

På det kommunale niveau er der glæde over valget, der bringer endnu større sammenhæng mellem region og kommune.

– Socialdemokratiet har fokus på resultater der handler om menneskers muligheder i samfundet. Med dygtige og engagerede kandidater til både by- og regionsråd vil vi sikre borgerne et stærkt parti der taler deres sag. Med valget af Poul Fremmelev og Hans Ole Petersen ansstår vi styrket i den tilgang og jeg ser frem til et tæt samarbejde med begge kandidater, siger borgmesterkandidat i Kolding Kommune, Christian Haugk.

Det lokale regionsmedlem Simon Hempel-Jørgensen genopstiller ikke til regionsrådet. Socialdemokratiet i Kolding Kommune opstiller sine byrådskandidater efter sommerferien.