Et af de store emne omkring Budget2021 er en byskole. Formand for Børne- og Skoleudvalget, Ole Steen Hansen (A), fortæller, at Socialdemokratiet er positive overfor det, hvis der er et helt enigt Byråd bag.

Dansk Folkeparti har været ude at lufte, at de vil have iværksat en undersøgelse før, at de vil tage stilling til om en byskole er en god idé.

»Det er for tidligt at sige. Jacob Bjerregaard må komme med et oplæg. Så må vi tage stilling. Vi kan ikke sende alle kommunens børn til sådan en skole, og vi skal også se på, hvad det koster at renovere de andre skoler, men vi er naturligivs positive og lydhøre over for tanken, men vi har ikke taget stilling endeligt,« har Susanne Eilersen sagt ved en tidliere lejlighed.

Enhedslisten har en byskole på deres budgetønsker, mens også SF, der ikke sidder i Byrådet, har stemt i og sagt, at det er en god idé. Fra Venstres side er meldingen klar, de vil ikke have en byskole.

Nu melder Socialdemokratiet sig på banen, og kommer med konkrete forskel til en anlægspakke på skolematrikler. Konkret drejer det sig om, at der afsættes 300 mio. kr. til anlæg over de næste tre år på skolerne.

»Vi er åbne for, at der bygges en ny skole, men det kræver for det første grundig beregninger om, hvad der kan betale sig, men det kræver også et enigt Byråd,« siger Ole Steen Hansen.

Ole Steen Hansen vil ahve et enigt Byråd, hvis der skal investeres omkring 200 mio. kr. i en byskole. (Foto: AVISEN)

Af renoveringer på skolerne vil Socialdemoraterne særligt prioritere Kirstnebjergs matrikler, herunder også Bøgeskov, Højmosen og Frederiksodde.

»Men der vil også komme konkrete forbedringer på de resterende matrikler i forhold til faglokaler, indeklima og toiletter,« understreger Ole Steen Hansen.

I forbindelse med renoveringerne vil Ole Steen Hansen særligt være lydhør overfor de høringssvar, der er, og særligt angående Kirstinebjergskolen, afdeling Haveplads.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer