I de sidste dage er der nu kommet endnu en borgmesterkandidat til fra blå blok, Tommy Rachlitz Nielsen fra Det Konservative Folkeparti, og samtidig har der været heftige ordvekslinger i debatterne mellem Peder Tind fra Venstre og Nielsen. Det er ikke forbigået Socialdemokratiets opmærksomhed.

Søren Larsen, gruppeformand for socialdemokraterne i Fredericia Byråd, undrer sig nu over hvilken linje en blå blok står for. Han mener at vælgerne må blive forvirrede:

– Det er efterhånden en forvirrende blå blok og som gruppeformand for Socialdemokratiet tænker jeg, at borgerlige vælgere i den grad må være i tvivl om, hvilken borgmester deres kryds ender ved i sidste ende, siger Søren Larsen.

Samtidig byder han dog Tommy Rachlitz Nielsen velkommen som borgmesterkandidat i “den blå arena”:

– Tommy sender tydeligt et signal om at Det Konservative Folkeparti ønsker at samarbejde, og at han ikke er bange for at tage ansvar.

Efter at Socialdemokratiet har haft 10 hårde måneder, er der nu kun få uger til et konkret valgresultat foreligger. Spekulationerne omkring mulige valgresultater og konstellationer er allerede i fuld gang, da der kan blive tale om et tæt løb mellem de to blokke. Men Larsen ønsker at byde alle partier velkomne i et samarbejde efter valget:

– Vi tror fortsat på, at det brede samarbejde er det bedste for Fredericia. Det har vi praktiseret i de to sidste valgperioder, og det vil vi gerne fortsætte med i næste, slår Larsen fast.

Men vil Socialdemokratiet pege på en konservativ borgmester?

– På selve valgaftenen snakker vi naturligvis først med vores valgforbund, herefter med de som måtte pege på Steen Wrist som en samlende borgmester for hele byen. Men uanset valgresultatet så vil vi til enhver tid arbejde for størst mulig indflydelse og naturligvis helst med Steen Wrist for bordenden, fortsætter Søren Larsen.

Han og de øvrige socialdemokrater er overbeviste om at Steen Wrist er den bedste borgmesterkandidat. Samtidig siger Søren Larsen at socialdemokraterne også er meget opmærksomme på de forskellige partiers tone i valgkampen:

– Steens lederskab de forgangne 10 måneder understreger tydeligt, at han er hele byens borgmester. Vi tror på, at et bredt samarbejde skal baseres på at skabe politisk enighed i et tillidsfuld samarbejde, hvor politikerne formår at behandle hinanden ordentligt. I et sådan samarbejde skal de forskellige partier være indforstået med, at vi alle primært arbejder for Fredericia og ikke for at profilere de enkelte partier.