Som vi berettede om i går, har de lokale socialdemokrater afholdt generalforsamling. Her blev blandt andet valgt ny formand og næstformand.

Stemningen var god da vi trådte ind i lokalet. Socialdemokratiet havde sørget for smørrebrød til de fremmødte, så generalforsamlingen ikke foregik på tomme maver.

Partiets byrådsmedlemmer havde også fundet vejen forbi lokalerne hos 3F på Venusvej. Lige op til, mødets start kom et par af dem halsende ind af døren, da de havde et møde i økonomiudvalget der også skulle passes.

John Nyborg beretter om et godt år

Efter bespisningen var de over 80 fremmødte socialdemokrater klar til generalforsamling. Her lagde formand John Nyborg ud, og forhenværende borgmester Uffe Steiner Jensen valgt som dirigent for aftenens begivenheder.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Han gav ordet til formanden, der skulle berette om det forgangne år.

“Det har mildt sagt været et ganske interessant år og periode i Socialdemokratiet Fredericia – og det med det succesrige byrådsvalg i november 2017” sådan startede afgående formand John Nyborg sin årsberetning for det forgangne år.

Han fortsætter med at fortælle om et år præget af valg, men også af intern dialog. Der var også plads til ros af ungdomspartiet, DSU:”Bestyrelsens og partiets samarbejde med vores ungdomsorganisation DSU er værd at dvæle lidt ved. DSU er en organisation som vi holder rigtig meget af, og som vi ser som en naturlig del af vores partis udvikling og styrke” sagde John Nyborg blandt andet.

Søren Larsen fortæller om strukturen i det nye byråd

Derefter gik turen til den nyvalgte gruppeformand for byrådsgruppen Søren Larsen. Søren fortalte kort om den nye ledelsesstruktur, hvor man har fået en decideret gruppeledelse.

Derfra blev der gået lidt utraditionelt til værks og byrådsgruppens ordførere for de forskellige områder fik lidt tid til præsentation af arbejdet i udvalgene.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Jacob Bjerregaard takker for et godt år

Borgmester Jacob Bjerregaard lagde også vejen forbi aftenens generalforsamling, hvor han fra talerstolen kunne berette om et succesfuldt år. Han takkede de lokale medlemmer for den store støtte.

Han kunne også berette om et Fredericia i fremgang. En bosætningsstrategi der har fået 0,9% flere borgere til kommunen og et bredt samarbejde i byrådet, der giver store resultater for byen.

Der blev også plads til ros af det afgående formandsskab – og en særlig tak til en kasserer i Lone Thomhav, der arbejder hårdt i kulissen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Orientering fra regionen

Derfra gav Uffe Steiner Jensen ordet videre til Bente Gertz, der havde en orientering fra Region Syddanmark. Her kunne hun berette om udfordringer med psykiatriske bosteder, hurtige responstider på ambulancer og lidt om forureningssagen fra Grindsted.

 

Personvalg med nye ansigter

Som det hører sig til på en generalforsamling var der også personvalg. Der skulle til aftenens generalforsamling vælges en ny formand og næstformand, som vi skrev om i går.

Der blev også valgt en ny bestyrelse, der er klar til et hårdt stykke arbejde.

Til slut kom rosende bemærkninger under punktet eventuelt, hvor der var ros til både nye og gamle bestyrelsesmedlemmer.