Indflydelse er ikke altid let at få – og slet ikke hvis man skal kæmpe med mange andre om den. Mediet VoteWatch laver jævnligt en række analyser af hvem der er de mest magtfulde personer i EU – og senest har de fremlagt listen over de mest indflydelsesrige danskere.

Danmark har 14 medlemmer i Europa-Parlamentet, fordelt på Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre, Radikale Venstre, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Når det kommer til opgørelsen over de mest indflydelsesrige danskere, ses også et bredt spektrum af partier.

Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der er placeret i den store socialdemokratiske S&D-gruppe, er af VoteWatch blevet udråbt som værende den mest indflydelsesrige dansker i Europa-Parlamentet. Schaldemose er koordinator på vegne af hendes gruppe i udvalget om Det Indre Marked og forbrugerbeskyttelse. Desuden er Christel valgt som næstformand for Japan-delegationen.

Det er ikke kun poster der betyder noget i forhold til indflydelse, konkrete sager bliver også taget med i betragtning. Her har Christel tidligere udarbejdet flere lovgivningsmæssige rapporter vedrørende forbrugerbeskyttelse, især revisionen af ​​det generelle direktiv om produktsikkerhed efter “Dieselgate” -skandalen.

Nummer to på listen kan, for nogen, komme som overraskelse – lidt som han gjorde det i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget i 2019. Søren Gade er den næstmest indflydelsesrige dansker i Europa-Parlamentet, selvom han ikke er delegationsleder for Venstres gruppe på fire politikere. I hans første periode er det lykkedes for Søren Gade at blive næstformand for fiskeriudvalget og formand for Indien-delegationen. I det seneste år har han blandt andet arbejdet med sagen om landingsforpligtelsen i den fælles EU-fiskeripolitik.

Nummer tre på listen kommer fra Radikale Venstre og bestrider det kendte efternavn Helveg Petersen. Morten Helveg Petersen er for anden periode i træk blevet udnævnt som næstformand i udvalget for Industri, Forskning og Energi. Desuden er han medlem af EU’s Blandede Parlamentariske Udvalg for EU-Tyrkiet.

Hans lovgivningsarbejde fokuserer på emner relateret til energi og teknologi, da han var ordfører for foranstaltninger til opdatering af agenturet for samarbejde mellem energiregulerende myndigheder og skyggeordføreren om rapporten om oprettelse af organet for europæiske regulatorer for elektronisk kommunikation.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer