Torsdag havde FC Fredericia første træningspas i 2021, og det var i en bidende kulde i KFUM Parken, at cheftræner Michael Hansen dirigerede tropperne med det for øje, at klubben skal sikre sig en plads i top-6.

Den 19. december 2020 spillede FC Fredericia mod HB Køge og gik på ferie med et træningsprogram under armen. Tirsdag mødte de ind til en Covid-19 test, hvor alle blev testet negative og torsdag klokken 11:00 gik det løs på træningsbanen igen, hvor der var no mercy fra første fløjt i vinterkulden, der til tider blev akkompagneret af en blanding af regn og sne.

Mens opvarmningen var igang, så satte Hansen en anden øvelse op. (Foto: AVISEN)

Opvarmningen stod assistenttræner Thomas Ransborg for, og efterfølgende tog Michael Hansen over, og efter at have pisket spillerne rundt i en time og 45 minutter var det tid til at sætte kursen retur mod Monjasa Park for spillerne. Inden det blev Hansens tur talte AVISEN med ham i den bidende kulde.

»Vi har haft en god ferie, hvor vi var kommet væk fra hinanden. Det er dejligt at være tilbage igen, og vi har haft tid til at kigge på det hele fra helikopteren. Vi har kigget på, hvor vi skal lægge på, og så skal vi glæde os over, at når vi ikke ser så mange har vi vores egen bobbel her, hvor vi er sociale og har det godt,« siger Michael Hansen.

Fodbolden ruller igen for FC Fredericia. (Foto: AVISEN)

Med den korte pause, der er utraditionel, betyder det, at spillerne ikke skal piskes på samme måde fysisk for at komme tilbage på det nødvendige niveau.

»Vi har ikke det store overblik endnu, men det kan ikke være helt galt med den korte ferie. Det er vigtigt at starte med at gå til den, og det gør vi i de første tre uger,« forklarer Hansen.

Denne sæson byder på en ny struktur i 1. division med et op- og nedrykningsspil. FC Fredericia er på fjerdepladsen, og har indstillet sigtekornet efter at ende i det forjættede top-6, der giver adgang til oprykningsspillet. Men inden vi kommer så langt, så er det lige på og hårdt, når turneringen går igang. FC Fredericia møder i forårssæsonens første to kamp nummer et og to, Viborg og Esbjerg. Det er også noget der tages højde for.

»Når vi planlægger træningsmodstandere, og hvor hurtigt vi skal finde holdet. En opstart er altid svært, men nu og her tænker jeg ikke så meget over det. De store linjer er lagt, og nu går jeg ned i “detaildelen”. Vi skal sørge for, at der ikke bliver skader, holde samtaler med truppen og få trupsammensætningen på plads,« siger Michael Hansen.

Andreas Oggesen (tv) forlader FC Fredericia til sommer, men først skal han færdiggøre sin kontrakt med FC Fredericia. (Foto: AVISEN)

Transfermæssigt er Michael Hansen glad for, at der er holdt sammen på det meste af truppen, med undtagelsen af Henry Uzo, der returnerede til FC Midtjylland efter endt lejeaftale. 

»Vi er et godt sted med stort set den samme trup. Vi skal vurdere med den enkelte spiller, om han vil noget andet, hvis man ikke har fået meget spilletid.l Jeg er glad for, når jeg kun har været her i fire måneder, at vi er stabile på den front,« forklarer Michael Hansen.

FC Fredericia har planlagt tre testkampe i opstarten. De ser ud som følger:

  • Lørdag d.23 januar kl. 13 – i Middelfart på træningsanlægget
  • Lørdag d.30 januar kl.11 – i KFUM parken mod Skive
  • Torsdag d.4 februar kl. 14:30 – i Kolding på kunstbanen ved siden af Autocentralen Park

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer