Samtlige 175 folketingsmandater står til at vedtage et lovforslag, der skal beskytte mod, at der gives aktindsigt i information om privatpersoner, der har været stillere for politiske partier i forbindelse med valg i Danmark.

Lovforslaget er fremsat på baggrund af en evaluering, hvor det omtales, at der blev givet aktindsigt i Danskernes Partis stillerlister ved kommunalvalget i 2013 til venstreorienterede Redox.

Den foreslåede ændring af valgloven betyder, at stillerlisterne fra 1. januar 2016 lægges ind under offentlighedsloven.

Danskernes Parti roser Enhedslisten

Danskernes Parti bifalder begrænset aktindsigt i stillerlister, hvor de roser Enhedslisten for, at stemme for forslaget.

“Vi er meget tilfredse med, at Folketinget har taget vores bekymringer alvorligt. Særligt må jeg rose Enhedslisten for i dette tilfælde at ville beskytte Danskernes Parti og vores støttere og stillere mod forfølgelse fra venstreekstremister,” udtaler partileder for Danskernes Parti.

Daniel Carlsen, der allerede i 2013 krævede begrænset aktindsigt i stillerlisterne efter det kom frem, at Redox havde fået aktindsigt i Danskernes Partis stillerlister til kommunalvalget.

(Arkivfoto)