Café Østerstrand lukkede sidste sommer, da forpagteren gik konkurs. I stedet åbnede Urbania Street Food en pop-up bod, der solgte gængse ting, men nu søger Fredericia Kommune en ny forpagter af caféen.

Stefan Kabel, der tidligere har drevet Tacos i Danmarksgade, overtog i sommeren 2018 forpagtningen af caféen. Han begyndte at lave blandt andet burgere og gjorde en del ud af, at udvalget skulle være mere end bare en fransk hotdog og pomfritter.

Det holdt desværre ikke mere end et års tid med Stefan Kabel. D. 25. juli 2019 kunne Fredericia AVISEN berette om, at caféen havde drejet nøglen og lige siden har caféen stået tom og været uden forpagter, men det bliver der snart lavet om på.

Fredericia Kommune har lavet udbudsmateriale til Café Østerstrand, hvor man frem til d. 31. januar klokken 12:00 kan ansøge om at blive den nye forpagter.

I materialet lægger Fredericia Kommune blandt vægt på:

  • At man har gode idéer til at gøre caféen og udearealerne attraktive overfor de mange strandgæster
  • At man vil understøtte og bidrage til gode oplevelser på Østerstrand
  • At man kan tilbyde is, drikkevare og måltider til en fornuftig pris

Undersøgelser har vist, at 87 procent af Fredericias borgere i løbet af et år besøger Østerstrand, hvor der er mulighed for at ramme en bred skare af kunder. På stranden er der, foruden muligheder for at bade, beachvolleybane, badeanlæg for synshandicappede, motionsredskaber, toiletter og tre øvrige badebroer.

“Fredericia Kommune ønsker at skabe størst mulig synergi mellem caféen og de mange forskellige aktiviteter, som stranden byder på. Stranden vil føre mange potentielle kunder til caféens område, og da grænsen kan synes flydende mellem caféen og den offentlige del af terrasseområdet, forventes det, at forpagter vil have en konstruktiv og velvillig indstilling til besøgende,” skriver Fredericia Kommune i udbudet.

Begrænset interesse

Udbudsmaterialet blev offentliggjort d. 20. december 2019, men det er ikke fordi Lars Bak, der Landskabsarkitekt for Fredericia Kommune i Vej og Park, er blevet kimet ned fra interesserede. Han oplyser til Fredericia AVISEN, at der er kommet en halv snes henvendelser.

Lars Bak er åben for, at man kommer med ideér i forbindelse min sin ansøgning og dermed er man ikke bundet op af udbudet.

Kommunen blander sig ikke i driften af caféen.

“Alle aftaler i forpagtningsaftalen, fx åbningstider osv. drøftes igennem med forpagteren inden der indgås en aftale. Fx er forpagtningsaftalen udfærdiget som et udkast. De som måtte have interesse for at forpagte caféen opfordres til at komme med deres idéer og bud på hvordan de ønsker at gøre det. Vi er meget lyttende,” siger Lars Bak.

Forpagtningsafgiften er 5.417,00 kr. pr. måned og betales månedsvis forud og forfalder første gang d. 1. maj 2020.

Fredericia Kommune forventer at kunne indgå forpagtningskontrakt med en ny forpagter medio februar.

Læs hele udbudsmaterialet ved at klikke her.

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=203&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

Skriv et svar