Folketinget har vedtaget, at der til andre sportsgrene, heriblandt håndbold, må lukkes flere tilskuere ind.

I længere tid har man i Superligaen i fodbold kunnet lukke flere tilskuere ind end 500. Måden man vurderede antallet på stadions på var en individuel vurdering, og det samme vil formentlig blive tilfældet i eksempelvis håndbold og ishockey, der særligt har presset på for at må lukke flere tilskuere ind.

Håndboldsæsonen 2020/21 er startet op, og hidtil har det været med begrænset antal tilskuere på lægterne. De 500, som har været lukket ind, har været inkl. kampens aktører, presse og frivillige mv. der skal til for at afvikle en håndboldkamp. Derfor har det været med i omegnen af 400 tilskuere på lægterne, og den situation har ikke været holdbar for klubberne.

»Der har været grebet ind, når der har været adfærd, der kunne give anledning til smittespredning. Med inspiration af den forsvarlige afvikling, der har været af de kampe, så har vi valgt at udvide muligheden for at afvikle idrætsbegivenheder med tilskuere på præcis samme måde,,« siger Kulturminister Joy Mogensen på et pressemøde

»Det handler om, at man stadig skal overholde afstandskravet, man skal overholde en meget høj hygiejnestandard, og så skal man sørge for, at hele ens idrætfacilitet er sektioneret med maks 500 personer i hvert område,« siger hun.

I Fredericia Håndboldklub ser man til frem til, at må lukke flere tilskuere ind.

»Det er dejligt, at der må komme flere i hallen, men vi kender ikke betingelserne for det endnu, men spændende er det. Desværre lyder det til, at det kun bliver med hjemmeholdets tilskuere og ingen udebanetilskuere,« siger klubbens direktør, Thomas Renneberg-Larsen, til AVISEN.

Den nye genåbning for flere tilskuere træder i kraft d. 9. september.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer