I ti år har Helle Høyer og Lise Møller drevet Kop & Kande i Midtpunktet, men pr. 1. oktober har de solgt butikken, hvor Finn Engberg bliver manden i spidsen. Nu er der kun tre ugers tid tilbage med Helle og Lise, der godt kan mærke, at det er tæt på nu.

Kunderne strømmer til. Som sædvanligt åbner Kop & Kande butikken klokken 10:00, og ude på gaden stod købelystne kunder klar til at komme ind. Lise står klar i butikken, og byder AVISEN velkommen, og ude i køkkenet venter vi på Helle, der er igang med en ekspedition.

I butikken er også Finn Engberg, der løbende vil være til stede i Kop & Kande frem mod d. 1. oktober for at lære alle rutinerne at kende, og ikke mindst komme tættere på medarbejderne og kunderne inden det for alvor går løs. 

Efter at Lise har fået gjort ekspeditionen færdig kommer hun ud i køkkenet og konstaterer: »Der er allerede mange.« Helle nikker, og så går samtalen med Helle og Lise igang. Netop mange kunder har der været hele den her uge, og det er blandt andet pga. udsalget, som butikken kører.

»Det har været helt fantastisk. Vi har haft en virkelig god uge med masser af salg,« siger Lise og bliver suppleret af Helle:

»Det er især mærkevarer folk er gået efter. Royal Copenhagen, Kaj Bojesen og lignende er solgt i stor stil.«

Men snart er det slut, både med at have udsalg og lave salg i Kop & Kande. Som tidligere skrevet har Lise og Helle solgt butikken pr. 1. oktober, og efter at have fået det lidt på afstand er de blevet bekræftet i beslutningen.  

»Vi har den helt rigtige mavefornemmelse omkring det, men det er vemodigt. Det har været ti fantastiske år, og vi har fået en respons uden lige fra både kunder og personale omkring vores elskede butik,« siger Lise inden Helle indskyder:

»Det er ligesom, når et barn flytter hjemmefra. Man skal lige lande med det, men der går lidt tid med at overdrage det hele. Der er både den praktiske del med butikken, men også ting med revisorer og advokater,« siger han.

Frank Engberg, Lise Møller og Helle Høyer. (Foto: Fredericia AVISEN)

Både Helle og Lise har ikke afgjort hvad der skal ske i fremtiden, men de vil gerne arbejde færre timer i ugen nu end det er tilfældet pt., og de glæder sig begge til at kunne slippe tankerne om deres butik, når de har fri.

»Man kommer virkelig til at tænke på Kop & Kande derhjemme. Der er altid et eller andet, der kan køre i hovedet på en. Og så er der det med at åbne butikken, og man skal gøre det hele klar og andre ting,« siger Lise.

Hvordan har kunderne reageret på jeres beslutning?

»De er så søde. Hver eneste dage kommer der flere og skælder os lidt ud på en sød måde, fordi de kommer til at savne os. Forleden dag kom der en kunde med en buket blomster, som tak for den service vi giver,« siger Helle.

Kundestrømmen bliver større og større i butikken, og der er derfor brug for Helle og Lise til ekspedition. Vi takker derfor for snakken, og ønsker dem en god dag.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer