Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50% af alle betalinger i butikkerne. Med forbrugernes adfærd ude i lokalområderne, spår Nets, at mobilen bliver det næste Dankort-hit.

Større brug af vores telefoner som betalingsapparat er det næste forbruger-ryk. Betalinger er noget, vi alle foretager hver dag, og hvor der sker en kæmpe udvikling. I USA er Amazon kommet med betaling uden kort blot via at scanne de produkter, man handler. Og det velkendte danske Dankort er også i transformation.

Jeppe Juul-Andersen fra Nets forudser, at det inden for få år er det blevet lige så almindeligt at betale med Dankort på telefonen, via en app, som det er at betale med plastikkortet. Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets med ansvar for Dankort, uddyber:

– Princippet er det samme som med det kontaktløse Dankort, men det giver endnu flere muligheder. Med Dankort app kan man nemlig betale med sit Dankort, selvom det ligger hjemme på køkkenbordet, blot ved at føre telefonen hen til betalingsterminalen, forklarer Jeppe Juul-Andersen.

– Dankort app bliver for nuværende især brugt som et supplement til det fysiske Dankort. Har man glemt sit Dankort, men har mobilen med, for eksempel når man er ude at løbe en tur, er det rart at have den nye betalingsmulighed.

Om fem år er det blevet lige så almindeligt at betale med Dankort på telefonen, som det er at betale med plastikkortet, er Jeppe Juul-Andersen sikker på.

Kontaktløst kort baner vejen

“Udviklingen i antal transaktioner med kontaktløs Dankort har været helt vild. Det kræver normalt en længere tilvænningsperiode for mennesker at ændre betalingsvaner, men kontaktløse betalinger fungerer så godt, at de på rekordtid har vundet danskernes hjerter. Vi er blandt de førende på området i Europa, og vi ligger med helt fremme i førerfeltet,” siger Jeppe Juul-Andersen.

“Danskerne har taget det kontaktløse Dankort til sig, fordi det er en super bekvem måde at betale på – og med de helt aktuelle tal her, tror vi også på, at brugen med Dankort app’en vil komme med stor fart fremadrettet.