Det er godt nyt, at mange butikker snart kan åbne op igen, men det er et stort problem, at mange virksomheder stadig må holde lukket. En lang række virksomheder, som fx frisørerne, massørerne, eventvirksomhederne og restauranterne er økonomisk tyndslidte efter måneders lukning. De har desperat brug for fuld kompensation nu, understreger SMVdanmark.

Regeringen har fremlagt en genåbningsplan, der bl.a. åbner for udvalgte butikker på op til 5.000 m2.

”Jeg er glad for, at mange butikker nu kan slå dørene op, men samtidig brandærgerlig over, at fx frisører og andre liberale erhverv med tæt fysisk kontakt, ikke må åbne i denne omgang. Situationen er, at vi dagligt får opkald fra frustrerede selvstændige, der har gældsat sig til langt op over skorstenen for at holde virksomheden oven vande, og nu skal de gældsætte sig yderligere. De står i en meget ulykkelig situation,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Han er helt uforstående over for, at regeringen i det mindste ikke har bedt om at få regnet på konsekvenserne ved at åbne fx frisørerne.

”Regeringen besluttede for 14 dage siden, at eksperterne ikke skulle regne på en række erhverv. Det gør beslutningen om, at de ikke må åbne, til en 100 pct. politisk beslutning. Og derfor burde politikerne langt tidligere have meldt beslutningen åbent ud, så fx frisørerne, restauranterne og eventbranchen kunne have planlagt efter, at de ikke skulle forvente at være del af en genåbning. Samtidig burde politikerne have sikret de nedlukkede virksomheder fuld kompensation,” siger Jakob Brandt.

Nu efterlyser han nye forhandlinger om bedre kompensation.

”Når det er en politisk beslutning at prioritere udendørs fritidsliv og kulturliv over erhvervsliv, er det nu også op til politikerne at kompensere de selvstændige og landets arbejdspladser fuldt ud, så de kan klare sig helskindet gennem en forlænget nedlukning,” siger Jakob Brandt.

Han ser frem til at følge udviklingen på Bornholm og de dele af landet, der lukker mere op.

“Vi bør nu følge nøje med i smitteudviklingen, og jeg forventer ud fra erfaringen fra sidste forår, at det hurtigt vil vise sig, at der er rum til en yderligere genåbning i resten af landet.“

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
16:11 - 28. februar 2021 16:11

Vorherre bevares, der er ingen grænser for, hvad der skal proppes i SMVerer… CEPOS, i ved dem der lige for nylig var ude med at der skulle ses på pensionisters rabatordninger og har som en af deres mærkesager at arbejdsløse skal “anspores” helst ved at få reduceret eller mindsket deres ydelser, så de selv kan finde et arbejde (for det vil de jo ikke ?? )…det samme syn burde de lægge her over for deres egne, ned med tilskuddet eller fjern det…SMVere skal anspores til at være innovative, så de kan klare sig selv, kan i ikke så luk…forsvinder der en frisør, massør, cafe, sko forretning, hælebar, så dukker der bare en ny op igen inden i kan sige “CEPOS” det sørger markedet nemlig for… og indlægget sættes jo i relief af at Dansk Erhverv advarer mod store køer ved de forretninger der åbner pga kundetilstrømning..måske de skulle koordinere deres politiske udtalelser. Hvad SMV manden her kunne sørge for var, at i det mindste hans medlemmer får revision på deres virksomheder… åbenbart er det de små virksomheder uden revisorer der står for en stor del af de 70000+ hvidvask sager som banker bruger miliarder på at finde og som staten taber milliarder på i tabte skatteindtægter og moms grundet svindel.Hvorfor i alverden de partier der så “genialt” fandt på at revisorpligt for mindre firmaer ikke var nødvendig ikke er blevet draget til ansvar for det milliardtab de har påført samfundet…det står hen i det uvisse. https://avisendanmark.dk/artikel/mistanke-om-hvidvask-jyske-bank-smider-696-erhvervskunder-på-porten