Søndag d. 10. oktober kl. 19.30. forventes der en stor musikalsk oplevelse med korkoncert i Vejlby kirke, hvor Vor Frelsers Koncertkor fra Vejle, to solosangere og Willy Egmoses Trio fremfører et smukt oratorium af Willy Egmose og Lars Busk Sørensen.

Musikværket varer omkring en time og er bygget op over 9 tekster af den bekendte salmedigter Lars Busk Sørensen, som er repræsenteret med 3 salmer i Den Danske Salmebog.

De 9 tekster er skrevet som en betragtning over den verdensberømte tysk-danske maler Emil Noldes store alterbillede på museet i Seebüll, Sydslesvig. Digteren forklarede alterbilledets 9 scener for den blinde organist, komponist og pianist Willy Egmose. Siden blev det til et tæt samarbejde omkring tekst og musik, der nu er mundet ud i det rytmiske oratorium ”Kristi liv”.

Willy Egmose har været kåret som Danmarks bedste jazzpianist. Han har været organist i Skjern kirke og givet utallige kirkekoncerter og workshops i hele landet med bl.a. sin trio.

Musikken i oratoriet er meget afvekslende og henvender sig til alle. Korsatserne er i en traditionel velklingende stil og ledsages af jazztrioen. To vokale solister har rollerne som Jesus, Maria, Thomas osv.

Der medvirker ca. 45 sangere fra Vor Frelsers Kirkekor og Koncertkor i Vejle. Desuden medvirker Willy-Egmose trioen, med komponisten selv ved klaveret. Solisterne er sopranen Anette Mouritsen og tenoren Simon Mott Madsen. Koncerten dirigeres og er indstuderet af organist og dirigent Erik Linow, Vor Frelsers Kirke.

Der er gratis adgang til koncerten og alle er velkomne.