Kl. 18.30 spillede Fredericia Postorkester 4.maj-arrangementet i gang, og en halv time senere var der fælles faneindmarch, efterfulgt af mindekørsel med veteranbiler forbi mindesteen. Formand for 4.maj-komitéen Ole Steen Hansen bød velkommen, inden Frihedsbudskabet blev afspillet. 

Foto: Mille Skovbølling, Fredericia AVISEN

Der blev sunget “En vinter lang og mørk og hård, hvorefter den pensionerede chefpolitiinspektør og nuværende formand for Børnerådet, Per Larsen talte om krigen, men om vigtigheden i at drage de unge mennesker ind i et fællesskab, samt hvor langt vi var nået i forhold til krigen, “Der er stadig krig i verden. Der er stadig idioter og magtsyge folk, men vi lever trods alt i et godt lille land, som vi skal værne om. De skal lære om demokrati og fællesskaber”.

Foto: Mille Skovbølling, Fredericia AVISEN

Navnene over de faldne i kampen for friheden 1940 – 45 blev læst, og De Erhvervshæmmede fra Frihedskampen lagde kranse og buketter sammen med Legatet til mindehøjtideligheden ved Frihedsmonumentet, Fredericia Kommune, Hjemmeværnet, De Danske Forsvarsbrødre for Fredericia og Omegn, Danmarks Veteraner Trekantområdet, Familien Køngerskov, de øvrige soldaterforeninger, ligesom pårørende og gæster til kunne lægge medbragte kranse og buketter.

Foto: Mille Skovbølling, Fredericia AVISEN

Mindehøjtideligheden blev afsluttet med sangen ”Altid Frejdig, når du går”, hvorefter Fakkeltoget gik ad Jernbanegade – Vesterbrogade – Norgesgade – Jyllandsgade til Fredericia Rådhus

Efter en velkomst af 4. maj-komitéens formand, Ole Steen Hansen i rådhusets forhal, talte Formand for Kultur og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen om frihed til at udtale sig, tro og relegion. Til at stille op til råd.

Foto: Mille Skovbølling, Fredericia AVISEN

Så sang alle igen: ”En lærke lettede”, som Fredericia Postorkester spillede til. Borgmester Jacob Bjerregaard introducerer de nominerede til Arlette Andersens frihedspris.

Foto: Mille Skovbølling, Fredericia AVISEN

Julie Husballe Hansen sang: ”Hymn to Freedom

Kl.20.30 blev der serveret en forfriskning i rådhusets forhal.