Fire beboere og en medarbejder på Fænøsund Plejehjem er blevet smittet med corona. Alle beboere og medarbejdere blevet testet, og smitteopsporing er sat i gang. Udbruddet betyder, at besøgsreglerne skærpes.

Fire beboere fordelt på to afdelinger af Fænøsund Plejehjem og en medarbejder er konstateret smittet med corona. De resterende beboere er blevet testet negative. Der afventes svar på test af resten af personalet. For alle smittede gennemføres en kontaktopsporing for at bryde smittekæden.

Udbruddet betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har skærpet besøgsrestriktionerne. Det betyder, at beboere kun må få besøg i egen bolig af én nærmeste pårørende, der skal registreres hos plejehjemsledelsen. Er der tale om en kritisk situation – hvis en beboer fx er kritisk syg eller døende – er der efter aftale stadig mulighed for flere forskellige besøgende indendørs i beboerens egen bolig.

Alle pårørende har fået direkte besked, og for nuværende er det stadig muligt for nærmeste pårørende at besøge beboere. Besøgende opfordres til at være særligt opmærksomme på at holde afstand og afspritte hænder ofte.

Udbruddene på Fænøsund – og Skovgade plejehjem betyder, at en række medarbejdere er sendt i isolation som nære kontakter. Derfor er medarbejdere fra andre opgaver omfordelt til at hjælpe de berørte plejehjem.

Middelfart Kommune sundhedsberedskab følger sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed situationen nøje, og er i løbende dialog med styrelsen om udviklingen.

Ingen smitte i 11 måneder

Situationen på Fænøsund Plejehjem er ny, og fra Middelfart Kommune side gør man alt, hvad man kan for at hjælpe til med at få styr på situationen.

»Lige nu forsøger vi at tage vare på beboerne, og nu afventer vi svar på alle de testede medarbejdere. Vi har fået svar på beboerne,« siger sundhedschefen i Middelfart Kommune, Jeanette Rokbøl.

Smitten er det andet på et plejehjem i Middelfart i den seneste uges tid, men Middelfart Kommune har ikke hjemmel til at foretage yderligere restriktioner.

»Corona er smitsom, og svært at håndtere. Det er svært at vide, hvordan det er kommet ind, men vi har klæder personalet godt på og de har gjort en imponerende indsats. Der gik 11 måneder med corona for, at vi blev ramt, men vi kunne ikke gå helt fri,« siger Jeanette Rokbøl.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer