Der har været en markant stigning i antallet af konstaterede smittede med coronavirus i de sidste uger. De sidste dage er antallet øget i væsentlig grad, således at der i det sidste døgn alene har været 347 nye bekræftede tilfælde. Det oplyser Statens Serum Instititut.

Det er lige nu især i hovedstadsregionen at smittetrykket stiger. Derfor har myndighederne nu besluttet at øge testkapiciteten i hovedstaden ved at få 20 testbiler og 60 ansatte fra de øvrige regionener til regionen. Testcentrene er åbnet i Brønshøj, Brøndby og på Nørrebro.

»Vi oplever et rigtigt stort pres på testfaciliteterne her i hovedstadsområdet, og derfor er det utroligt positivt, at de øvrige regioner sender deres testbiler og personale for at hjælpe med at teste vores borgere. Det vidner om en stor fælles vilje til at prioritere ressourcerne, der hvor flest borgere har brug for at blive testet. I august hjalp vi i Region Midtjylland, og lige i øjeblikket stiller de andre regioner op for os.”, udtaler regionsrådsformand for Hovedstadsregionen«, Sophie Hæstorp Andersen.

Også i Odense er stigningen markant. Her har man valgt at sende personalet hjem fra Odense Kommune. Selvom tallene er ved at være på højde med de tal, der førte til nedlukningen af Danmark, satser myndighederne og politikerne på en lokal strategi, hvor de laver lokale modforholdsregler ved smittespredning.

Rigspolitichef Thorkild Fogde har også advaret befolkningen om, at hvis situationen fortsætter, vil man være tvunget til at lave nedlukninger:

»Det er et fælles ansvar at holde smittetallet nede. Smitten er stadig iblandt os og vi bliver nødt til at finde en måde at leve med den på. For det kan tage lang tid endnu, før tingene kan vende tilbage det normale. Derfor er der ingen vej uden om at følge de regler, der gælder«, siger rigspolitichefen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer