Denne blæsende torsdag morgen var der gang i Tøjhuset i Fredericia. 6. klasseselever fra Ullerup Bæk Skolen og Kirstinebjergskolen dystede om at komme videre til de regionale konkurrencer. 

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

560 6.klasser dyster i år om titlen ”Danmarks klogeste klasse” i den store vidensquiz “Smart Parat Svar”.

6. klasseseleverne fra Fredericia indledte den nervepirrende kamp om titlen som, ”Danmarks klogeste Klasse” med klapsalver og godt humør.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Eleverne skulle vise, at de har styr på så forskellige emner som f.eks. historie, film, natur & teknik og eventyr.

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. I den lokale runde dyster 11 klasser fra Ullerup Bæk Skolen og Kirstinebjergskolen med hver sit hold på fem elever.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Kun én klasse vil blive kåret som vinder og dermed gå videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser.

Fra salen blev der heppet og jublet, når der blev svaret rigtig på spørgsmålene. Kategorierne var alt fra Andeby, Danmarkshistorie, Mindgraft, Madglad, Musk, Fodbold, Harry Poters univers, Nordisk mytologi og vikinger. Det var tydeligt, at det ikke var som historiequizerne i “gamle dage”, men mere en quiz, der tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag, således var de særdeles stærke i Youtubere, Mindcraft og fodbold.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.
Det skal eleverne, der går videre

Den regionale runde finder sted på Vejle Bibliotek den 10. januar. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 7. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle 8 TV2- regioner. Baggrund Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog! Smart Parat Svar eksisterer også som gratis app, som kan downloades gratis til iOS. App’en har fået en ny funktion – nu kan man udfordre sine venner til et spil. Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de 8 TV2-regioner

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.