I år kan campinggæsterne på Roskilde Festival slippe for at stå med hænderne i gamle ølsjatter, når de tomme flasker og dåser fra lejren skal afleveres, og så er der penge på kontoen, når man kommer hjem. For det tager under 1 minut at komme af med ca. 90 flasker og dåser på én gang, hvis man bruger en særlig pantsæk og afleverer den på pantstationen, som Dansk Retursystem har opstillet i campingområdet.

Det er første gang, Dansk Retursystem afprøver konceptet på en festival. Det er en helt ny måde at tænke aflevering af dåser og flasker på.

”Konceptet er ret enkelt. Man fylder blot sine tomme flasker og dåser i en pantsæk, afleverer den på pantstationen, hvor en Q/R kode skannes, og pengene sat ind på kontoen inden for ti dage. Flaskerne og dåserne bliver således ikke talt og afregnet på stedet. De sorteres og tælles på fabrikken i Hedehusene. Derfor går der lige nogle dage, inden pengene kommer ind på kontoen”, forklarer Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Pantstationen er specialdesignet til festivalen, men den er inspireret af de 12 pantstationer, som Dansk Retursystem pt. tester rundt omkring i Danmark.

”Det er oplagt for os at teste løningen med pantsække i festivalsammenhæng, hvor der er store mængder emballage koncentreret på et sted. Og så har Roskilde Festivalen en tradition for at tænke innovation og genanvendelse, og det er helt i tråd med vores kerneforretning og den måde, vi udarbejder vores løsninger på. Indtil videre har vi fået mange positive tilkendegivelser fra campinggæsterne, så det bliver spændende at se, om det er et koncept, som de vil tage til sig.” slutter Hanne Luke.

FAKTA

  • Pantstationen står i City Center West – lige ved siden af Kvickly
  • Pantstationen vil være bemandet hele tiden
  • De tomme flasker og dåser skal i en særlig pantsæk med en Q/R kode på. Koden bliver tilknyttet enten et pantkort eller et dankort
  • Pantsække kan købes i Kvickly. 2 stk. koster 12 kr. i pant og tilbagebetales sammen med de pantede indhold
  • Pengene går ind på kontoen senest 10 dage efter, at pantsækken er afleveret

Dansk Retursystem tester pt. pantstationer i 12 byer i Danmark. Ved årets udgang vurderer Dansk Retursystem, om konceptet skal udbredes. Pantstationerne er et supplement til flaskeautomaterne, hvor man også fremover kan aflevere sine tomme dåser og flasker. Det er både nemt og hurtigt, idet man kan aflevere større mængder på en gang.

LÆS MERE om pantstationen på årets Roskilde Festival