I september bugner Persillegartneriet med lækre grøntsager, krydderurter og frugt. Derfor vil persillegartnerne gerne invitere alle til en festlig dag, lørdag den 19. september 2015 fra kl. 10-16, hvor man kan smage på alt godt fra haven. Den lokale madkunstner, Maria Bastholm fra Rands, vil sammen med Kringsmindes frivillige tilberede gode gammeldags retter med syltning og kogning af grønt og frugt i udekøkkenet.

Ud over at smage på de grønne sager, er der flere andre aktiviteter, som man kan deltage i. Persillegartnerne viser rundt i marken og drivhuset, og fortæller historien om de små gartnerier, som tidligere fandtes omkring byerne, og som i folkemunde blev kaldt for ”Persillegartnerier”.

Man har også mulighed for at købe nogle af de lækre grøntsager, frugter og blomsterbuketter, mens Fredericia Biavlerforening sælger lokal forårs- og sensommerhonning. Har du selv mange æbler i haven, så tag dem med og pres dem på den gamle æblepresse. Husk emballage til æblemosten. For børn og barnlige sjæle er der konkurrence i ”æblebidning”.

Og for dem, som har lyst til at prøve kræfter med en le, er der leslåning i æblehaven.

Persillegartneriet

Persillegartneriet kan i efterår fejre deres 10 års jubilæum. Det markerer tidligere museumsinspektør Søren Kyed Jakobsen med en kort åbningstale.

Gartnerne driver et 1/2 ha stort frilandsgartneri med grøntsager, frugt og blomster. Det hele bliver dyrket ligesom i gamle dage: helt uden sprøjtemidler og kunstgødning, men ved hjælp af hakkejern og naturgødning. Til gartneriet hører også et stort drivhus og et arbejdsskur, som de frivillige gartnere selv har bygget af genbrugsmaterialer.

Du finder gartneriet ved Museumsgården Kringsminde, Kringsmindevej 9, Egeskov, Fredericia. Bus linje 6 går lige til døren.