FC Fredericia tabte lørdag eftermiddag 1-3 til Viborg, og det skete efter en ny sløj indsats, der skete foran tomme tribuner på Monjasa Park.

FC Fredericia skulle lørdag forsøge at revanchere nederlaget i den første kamp i foråret til Fremad Amager, men betingelserne var ikke i top. Grundet frygten for at sprede coronavirus blev kampen spillet uden tilskuere og det gav en meget mærkelig oplevelse fra alle parter.

Til stede på Monjasa Park var de to hold, staben bag de to hold, dommerstaben, administration fra de to klubber, bolddrenge, vagter og presse. Det krævede derfor ikke den store kugleramme at tælle, hvor mange der var til stede.

Foråret indledte FC Fredericia med et nederlag på 4-2 på udebane mod Fremad Amager. I forhold til den kamp havde Mathias Gertsen afsonet karantæne, og han gled direkte ind i startopstillingen på Jonas Dals mandskab, der havde flere ændringer. På top startede Steven Enna, og det gjorde, at Agon Mucolli og Kristian Kirkegaard startede ude i forhold til Amager-kampen.

Det gav følgende startopstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Christian Ege Nielsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Dennis Høegh
Joachim Wagner – Mathias Gertsen – Anders Holvad
Steven Enna

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Viborg spillede 1-1 i deres første kamp i forårssæsonen mod Hvidovre. Det gjorde, at de inden kampen havde syv point op til Vejle på førstepladsen, og en sejr var derfor et must, hvis de ville hænge på.

Til dagens opgør var der tre tidligere FC-spilere i Viborgs startoptilling. Det drejede sig om de målfarlige forsvarsspiller, Frans Putros, der fra januar 2016 og to år frem spillede for fredericainere. Den anden gamle kending var Christian Sørensen, der indtil sommeren 2019 spillede i Fredericia. Den sidste var forsvarsspilleren Mikkel Knudsen.

De øvrige startende Viborg-spillere var:

Brandon Austin
Mikkel Knudsen – Lars Kramer – Frans Putros – Christian Sørensen
Jeppe Grønning – Jacob Bonde
Mikkel Agger – Frederik Brandhof – Jeff Mensah
Mads Aaquist

Før kampen havde Red Pride taget opstilling ude bag hegnet ved deres fanafsnit, og de forsøgte at heppe FC Fredericia frem til sejr under de unormale vilkår, men det var Viborg, der fik noget at juble over først.

Efter en indledning på kampen, hvor spillet gik frem og tilbage, slog Christian Sørensen til. I FC Fredericia udviklede den langhårede venstrebensspiller sig til en dødboldsspecialist. Det mærkede FC Fredericia efter ni minutter, hvor han få meter fra feltet kanonerede et frispark direkte i mål uden chance for Alexander Nybo.

Viborg sad på spillet og var farlige på deres dødbolde, der blev varetaget af Sørensen og Putros, men efter 18 minutter. Et indlæg havnede i pandebrasken på amerikanske Steven Enna, der var tæt på at score. Viborg-keeper Austin var væk, men en forsvarsspiller fik foden på og afværgede forsøget i sidste øjeblik.

Opspillet sad slet ikke i skabet for FC Fredericia, men der skulle ikke mere end en tilfældighed til at vende kampen. Sådan en mulighed kom efter 37 minutter, da Joachim Wagner fik frispark i venstre side på Viborgs banehalvdel. Mathias Gertsen smækkede et indlæg ind i feltet, og anfører Christian Ege var millimeter fra at kunne skubbe bolden i mål, men han manglede en halv skostørrelse.

Med fire minutter tilbage af første halvleg lugtede det af en udligning. FC Fredericia ramte Viborg på en omstilling. Anders Holvad tog sagen i egen hånd og smækkede bolden ind i feltet til Steven Enna, der fik afsluttet alene igennem mod Brandon Austin, men amerikaneren misbrugte den store chance, som skulle være sparket i mål.

Bedst som FC Fredericia var blevet farlige, blev der fløjtet til pause af dommer Jesper Nielsen. FC Fredericia skulle på den ene side være glade for, at de ikke var bagud med mere end 0-1 med det spil, der blev leveret i de første 35 minutter, men med afslutningen på første halvleg, kunne der have stået 1-1 på måltavlen.

https://www.vinmedmere.dk/

Anden halvleg startede med et voldsomt pres i begge ender, og det kom Viborg bedst ud af. Et skidt indkast af FC Fredericia havnede hos Viborg, der slog kontra på den. Mikkel Agger kom ud i en løbeduel med Christian Ege, og den vandt Viborg-spilleren, der sikkert udplacerede Nybo og bragte Viborg foran 0-2 efter 49 minutter.

FC Fredericia ville svare hurtigt igen. Reaktionen kom med indskiftningen af Henry Uzo, der afløste Jacob Buus, men knap var han kommet på banen før Viborg scorede til 0-3 med 35 minutter tilbage af kampen. Mads Aaquist var manden, der udnyttede en bolderobring højt på FC Fredericias banehalvdel, og satte bolden i mål.

Endnu en reaktion kom fra Jonas Dal. Fra banen gik Dennis Høegh, og han blev afløst af den dobbelte målscorer fra Amager-kampen, Victor Torp, men lige lidt hjalp det. Det var et FC Fredericia-hold, der slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen.

Med et kvarters tid igen kom reduceringen. Steven Enna, der skulle have scoret tidligere i kampen, satte en lang fod på et indlæg og udplacerede Austin. Kort tid efter var muligheden for at reducere yderligere på frispark, men Victor Torps frisparksforsøg få meter fra feltet blev læst af Austin.

Tættere på kom FC Fredericia ikke. I stedet var Sørensen ved at blive dobbeltmålscorer, da han med et brag af et hug med fem minutter igen sendte bolden i sidenettet. I slutminutterne havde Viborg flere chancer for at score, men det skete ikke og derfor endte kampen 1-3.

Med resultatet kravler Viborg op på andenpladsen i NordicBet Ligaen. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er d. 14. marts på udebane mod Vendsyssel.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer